Televizoarele de ultima generatie au devenit atat de subtiri incat arata foarte bine prinse pe perete, asemenea tablourilor. Astfel, castigi un plus de spatiu iar locuinta capata un alt look.

Totodata, odata cu scaderea accentuata a preturilor, exista destule familii care au plasat cate un televizor cam in fiecare camera, uneori chiar si in bucatarie, astfel incat fiecare sa se uite la emisiunea preferata, fara dispute asupra telecomenzii.

Fiecare televizor are insa nevoie de un set-top box (mediabox) pentru a decoda unele canale sosite prin cablu. Fiecare set-top box necesita la randu-i o priza pentru alimentare plus un cablu care sa intre in televizor.

Dar dacă ai prins televizorul pe perete si spatiul s-a aerisit, unde plasezi set-top box-ul, cu ale sale cabluri?
Plus ca studiile arata ca romanul tipic nu este dispus sa achizitioneze/inchirieze cate un astfel de echipament pentru fiecare televizor din casa.

Set-top box-ul are niste avantaje tehnologice deloc de neglijat, de exemplu posibilitatea de a inregistra (inclusiv cu programare) emisiuni, seriale si filme.
Exista totusi o alternativa care poate fi luata in calcul: UPC Romania a venit cu o tehnologie de ultima ora, in speta un card digital (putin mai mare decat un card bancar obisnuit) care intra in locasul destinat din spatele televizorului. Acesta card digital este alternativa de care vorbeam.
Arata asa:

UPC Digital Card este bazat pe tehnologia CI+ si  permite clientilor UPC receptionarea canalelor TV digitale, inclusiv cele HD si postul 3D High TV.

„Digital Card-ul este oarecum asemanator cartelei SIM din telefonul mobil: ofera anumite drepturi si servicii posesorului si se monteaza la fel de simplu. In cazul nostru, Digital Card, odata inserat in televizor, decripteaza canalele TV  pe care le-ai ales – explica directorul tehnic al UPC Romania, Catalin Buliga.

Digital Card este o premiera pe piata din Romania, fiind „inca o piesa din puzzle-ul digital home oferit de UPC”.
Promovarea  pe piata locala se face printr-un parteneriat strategic cu Samsung. Cele doua companii vor comunica impreuna avantajale noii tehnologii – „simplitate, flexibilitate si inovatie”.
(Voi reveni pe aceasta tema, pentru ca exista si o promotie interesanta).

Sunt toate televizoarele pregatite pentru a primi UPC Digital Card?
Cele mai vechi de doi ani, nu. Iar cele noi trebuie sa aiba certificare CI+. Cel mai bine este sa intrebi in magazin cand cumperi televizorul. Daca ai unul deja, poti verifica incadrarea in clasa CI+ pe pagina dedicata de pe site-ul UPC.
La aceasta adresa, gasesti si un clip de prezentare a Digital Card CI+ si alte informatii pe acest subiect.

Digital Card este disponibil in doua variante de pret, dar si integrat in pachete de servicii UPC. Prima varianta de Digital Card are un pret de 5 lei / lunar (fara TVA), tarif ce include un canal HD, TVR HD. Varianta ce include 13 canale HD (dintre care unul 3D) este disponibila la un pret de 15 lei / lunar (fara TVA).
Daca vrei sa afli mai multe,  te invit sa dai un click aici:

2 Comments

  1. […] UPC a lansat UPC Digital Card, un dispozitiv de dimensiuni mici destinat decodarii programelor TV. Detalii cititi la Radu Dumitru, refresh.ro, Alexandru Negrea si Victor Kapra. […]

  2. […] Va povesteam ca Digital Card-ul pe tehnologie CI+ este o alternativa la set-top box-ul (mediabox-ul) pentru receptia canalelor tv digitale si 3D. […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close