Închide

Ce vrei să cauți?

O tableta pe care si-o poate permite cam oricine: E-boda Impresspeed E1

Alexandru Dragoiu, E-bodaEcranul activ este inconjurat de o rama neagra lata („oribila” – cum spunea cineva pe Facebook), are o rezolutie slaba (800×480 pixeli), lipseste camera foto/video principala din spate (unii, mai ales copiii, se dau in vant in a face fotografii cu tableta), memoria interna este de 4GB.

Si totusi, parca as da 150 de euro (649 lei inclusiv TVA) pe prima tableta produsa de E-boda, Impresspeed E1, care a scos astazi capul in piata. Se potriveste sloganului producatorului „Pentru noi, doar Romania conteaza”, altfel spus, nu e hi-end precum iPad-ul, dar iti faci treaba cu ea.

Si daca am inceput cu ce nu imi place, sa spun si ce imi place:

– ecranul capacitiv multi-touch cu cinci puncte (diagonala 7 inci) se misca fara probleme
– memoria interna poate fi extinsa cu inca 32GB de pe un card si 32GB de pe un stick USB
– suporta jocuri mai pretentioase datorita procesorului grafic dedicat
– carcasa de aluminiu
– reda html5 si flash

Am asteptat doi ani pentru a intelege ce vrea piata si pentru a lansa primul nostru model de tableta, E-boda Impresspeed E1 – spune Alexandru Dragoiu (foto), fondator al companiei. Pana la sfarsitul anului, vom avea trei modele de tablete pe piata.

E-boda estimeaza piata romaneasca de tablete la 40.000 de unitati in 2011, iar pentru acest an la 120.000 de bucati. Compania si-a propus sa detina la sfarsitul anului 6% din vanzari.

Un alt dispozitiv despre care consideram ca are mare potential este HD for all 900, un dispozitiv bazat pe Android 4.0 care va transforma orice TV in cel mai capabil Smart TV prin accesul instantaneu la cele peste 360.000 de aplicatii Android”, mai spune Dragoiu, care il anunta tot pentru acest an.

E-boda Impresspeed E1 este Made in China, fiind produsa la „ un kilometru distanta de fabricile iPad”. Vine deocamdata cu Android 3.2 dar in scurt timp se va putea face un upgrade la Android 4.0.

Impresspeed E1 - 1

Poate fi cumparata de pe site-ul producatorului dar si din principalele magazine online si traditionale de electronice.

Deocamdata atat, voi primi un exemplar si revin.

Articole populare Ultima luna

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Eu cred ca Eboda glumeste…….Cum poate lansa o tableta care e „identica si la fel” cu cea Allview Alldro Speed de 7inch lansata din dec anul trecut si care vine din martie cu ICS 4.0.3?

  2. Ai uitat esentialul, primesti zilele astea reducere 10% daca te abonezi la newsletterul sitului.
    Asta inseamna ca tableta poti sa o ai la 584 lei (135 euro)!
    Si inca ceva: se lauda ca prin hdmi pe tv poti sa redai filme 3d!
    Mi-ar place si mie sa primesc una in teste….dar nu stiu pe cine trebuie sa „omor” 🙂

Adaugă comentariu