Pe masura ce pretul actiunilor Facebook tot coboara (minus 25%, deocamdata), ici si colo apar zvonuri despre posibilele achizitii pe care cea mai mare retea sociala din lume ar urma sa le faca (Opera, Blackberry, de exemplu).

PR disperat sau nu, ultima speculatie aparuta ieri si care circula prin mai toate newslettere: Facebook ar putea cumpara Nokia, pentru a-si face intrarea pe piata smartphone.
Pret: 10 miliarde de dolari, adica doar de zece ori mai mare decat cel platit pentru amarata de aplicatie Instagram!
Bun, si ce va face Microsoft strans unit intr-un parteneriat cu Nokia? Pai, Microsoft este actionar la Facebook.

Cititi!

2 Comments

  1. Nokia’s market cap este de $10.17 miliarde. In cazul unei achizitii mereu se plateste un premium, de obicei de 30%, deci pretul minim ar fi de $13 miliarde.

    Totusi, valoarea Nokia, chiar daca ar fi sa intre in insolventa, depaseste $10 miliarde (au $6 miliarde cash + assets).

    As zice ca un pret corect ACUM ar fi undeva la $20 mld. Daca Nokia isi revine – si semnalele cu Lumia 900 si cu viitoarele tablete cu Win8 sunt foarte pozitive – eu ma astept la $5 pe actiune pana la sf anului si $10 pe actiune la mijlocul anului viitor – asta ar echivala cu o valoare de ~$40 mld.

  2. facebook este mort, chiar daca inca mai misca, si asta nu are nicio legatura cu listarea la bursa. el apartine unei lumi pe cale de disparitie. facebook nu stie sa fac bani din dispozitivele mobile, iar netul trece din ce in ce mai putin prin browser-ul pc-ului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close