Simplu, ne explica Adrian Seceleanu: urmareste cate smartphone-uri sunt intr-o anumita zona:

Informaţiile "în timp real" furnizate de Google în ce priveşte starea traficului auto din Bucureşti şi unele porţiuni ale drumului european E81 – prin care utilizatorii pot observa pe hartă marcate cu roşu porţiunile aglomerate -, nu se bazează pe date furnizate de autorităţi, sau printr-o prelucrare a datelor generate printr-o monitorizare video – ci exclusiv pe baza datelor colectate şi prelucrate de companie de la smartphone-urile utilizatorilor care se află în locaţiile respective.
De aici.

Google Maps

Asta, apropo de Hartile Google vor da informatii despre  trafic din Bucuresti si pe anumite portiuni ale drumului european E81:

Hărțile Google și-au extins acoperirea serviciului de vizualizare a condițiilor de trafic în timp real, pentru a include 7 ţări noi: Belarus, Estonia, Letonia, Mexic, Peru, România şi Africa de Sud.

Noul serviciu vă permite să vedeţi condiţiile actuale de trafic şi vă poate oferi și timpul estimat de călătorie.

În afară de aceste completări, ne-am îmbunătăţit și ne-am extins acoperirea pe mai multe drumuri din 19 de ţări şi regiuni în care condițiile de trafic sunt deja disponibile: Australia, Belgia, Brazilia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Germania, Israel, Italia, Japonia, Olanda, Noua Zeelandă, Puerto Rico, Rusia, Spania, Suedia, Taiwan și Marea Britanie.

Acoperirea condițiilor de trafic pe glob

Utilizatorii noi pot verifica condiţiile de trafic vizitând http://maps.google.ro/ şi accesând stratul de trafic în widget-ul din partea superioară dreaptă a hărţii. Aceste informaţii de trafic sunt disponibile și pe Hărțile Google pentru dispozitive mobile şi cu Navigarea cu Hărți Google Navigation.
Dacă pe drumurile pe care călătoriți nu apar încă informaţii despre trafic, nu vă faceți griji. În timp, informațiile despre condițiile din trafic pot fi îmbunătățite cu cât mai mulți utilizatori vor folosi navigarea cu hărți Google sau hărțile Google pentru mobil.
Sperăm că serviciul de condiții de trafic din Hărţile Google va ajuta mai mulți utilizatori din întreaga lume să economisească timp și răbdare prin planificarea traseului în consecinţă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close