Închide

Ce vrei să cauți?

Bitdefender iti spune ce face copilul tau pe Facebook

Nu e niciun secret ca, desi Facebook cere ca pentru deschiderea unui cont sa ai minim 13 ani (corectati-ma daca gresesc), sunt destui copii sub aceasta varsta care zburda pe reteaua sociala, fara sa inteleaga pericolele (de exemplu, statusuri de genul „Astazi am plecat cu totii in vacanta pentru trei saptamani”.

Bitdefender a lansat o aplicatie de Parental Control prin care parintii pot supraveghea ce fac copiii pe telefoanele mobile cu Android si Facebook.
Acest soft este in varianta beta si poate fi descarcat gratuit de aici.
Un clip despre cum functioneaza:

Software-ul de sine statator Bitdefender Parental Control  poate fi administrat si verificat online de catre parinti, de oriunde exista conexiune la Internet

Ce face soft-ul de control parental Bitdefender:

  • monitorizeaza site-urilor pe care intra copilul, aplicatiile pe care le-a folosit si care sunt instalate pe telefon, sms-urile si apelurile.
    Astfel, parintele poate alege sa blocheze anumite site-uri, aplicatii, sms-uri sau apeluri catre terminalul copilului. De asemenea, poate fi monitorizat si locul in care se afla copilul cu ajutorul GPS-ului instalat pe terminalul urmarit.
  • supravegheaza activitatea pe retelele sociale. Parintii pot identifica profilul copilului si il pot supraveghea fara sa fie nevoie sa faca parte din lista lui de prieteni.
    Parintele va primi rapoarte detaliate despre prietenii copilului, comentariile, postarile, fotografiile sau interesele vizibile pe profilurile retelelor sociale.

’’Sistemul de control parental este blindat cu functii interesante care ii ajuta pe parinti sa gestioneze pericolele la care sunt expusi copiii lor in mediul online. Cel mai important aspect este ca aceast software monitorizeaza si nu blocheaza, promovand o comunicare onesta intre parinti si copii’’, spune Mihaela Masdrag, Product Manager, Bitdefender.

Astfel, copilul trebuie sa accepte aplicatia de control in retelele de socializare atunci cand intra in cont, iar parintele este notificat atunci cand copilul o dezinstaleaza. O comunicare onesta sau citirea sectiunii Despre a aplicatiei il informeaza pe copil ca este monitorizat.

De asemenea, solutia Bitdefender Parental Control instalata pe calculatoarele ce ruleaza Windows permite urmarirea intregului trafic web, a aplicatiilor accesate si instalate, a contactelor cu care copilul vorbeste pe programele de Instant Messaging.

Sistemul de control parental poate bloca accesarea unor site-uri formand liste blocate de adrese web sau liste de cuvinte cheie blocate in cautarile online sau in conversatiile pe programele de messaging.

Modulul independent Bitdefender Parental Control este disponibil pentru testare in varianta beta la:

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Nu ar fi oare mai simplu să îi explici pericolele statusului decât să îi explici de ce îl urmărești? :p

Adaugă comentariu