Închide

Ce vrei să cauți?

Noile LG Smart TV vin cu canal Disney si cu inchiriere de filme 3D

Ma gandeam aseara, la lansarea noilor modele de televizoare LG, cat de neobisnuit era cu doar cativa ani in urma sa navighezi pe Internet de pe telefonul mobil.
Telefoanele erau slabe, conexiunea scumpa iar aplicatiile, putine.
Acum, oriunde te uiti, este imposibil sa nu vezi pe cineva adancit in telefonul mobil, trimitand mail-uri, citind  stiri, conversand pe retele sociale.
Functiile de computer pe smartphone au devenit banale.

Asa se va intampla si cu televizorul, cred. Acum exact un an, cand am trimis primul tweet de pe un Smart TV, chestia a parut o ciudatenie. 
Adevarul e ca, probabil, deocamdata nu ati vazut pe nimeni care sa intre pe Internet de pe televizor.

Putina rabdare; cred ca in 2-4 ani televiziunea, asa cum o stim de o jumatate de secol, va mai fi consumata doar de batrani.

Televizoarele de tip SMART, cu conexiune la Internet si neaparat 3D, au iesit in 2012 din copilarie si se indreapta rapid spre maturitate: devin mai puternice hardware, isi perfectioneaza sistemul de operare si isi inmultesc vertiginos aplicatiile.

LG 960 Smart TV 

Varful de gama al modelelor 2012 aduse de LG in Romania (foto), cu codul 55LM960V, are un ecran Full LED cu diagonala de 55 de inci (1,39 m), acoperit cu un film special (nano) pentru imbunatatirea luminozitatii. Rama este groasa de doar 3 mm, de unde aspectul elegant. Procesorul este  dual core la 1,5 Mhz iar memoria de 2GB RAM.
LG55LM960V este 3D, vizionare cu ochelari pasivi.
Dincolo de caracteristicile tehnice (pe care le gasiti pe site-ul oficial), LG55LM960V vine cu:

  • o interfata web imbunatatita substantial fata de modelele 2011. Datorita si telecomenzii Magic (foto), navigarea pe Internet ajunge sa fie foarte asemanatoare cu cea de pe o tableta sau smartphone. 

LG Smart TV

LG Smart TV Magic Remote Control

Aplicatiile sunt grupate pe „cartele” (ecrane). Prin drag & drop pot fi ordonate/grupate dupa dorinta

  • videoteca de filme si documentare 3D. Din toamna, vor fi disponibile un canal Disney dar si un serviciu de inchiriere (video on demand) de filme artistice 3D
  • aplicatii web romanesti create special pentru Smart TV: de exemplu cinemagia.ro (cu trailere HD)
  • picture-in-picture combinat intre interfata web si canalele clasice TV
  • un Social Media Center este bine pus la punct, cuprinzand retele sociale cele mai folosite. Poti sa comentezi pe Twitter sau Facebook in timp ce pe un ecran alaturat curge emisiunea TV
  • sistemul de sunet cu o putere de 40W. In afara de difuzoarele frontale,  G55LM960V are si un subwoofer plasat in spate.

Pret: 12.000 de lei (2.700 euro)

LG a mai adus in magazine si un model 2012 cu caracteristici situate ceva mai jos, la un pret de 5.700 de lei.

Adaugă comentariu