Roland Garros Romanian flag (800x600)

(Foto: Steagul Romaniei flutura pe galeria istorica a invingatorilor Roland Garros. Ilie Nastase a castigat titlul, la simplu, in 1973.)

Alianta Panasonic-Eurosport

Nu intamplator, Eurosport si Panasonic au rezervate saloane oficiale alaturate in Le Village, spatiul VIP-urilor de la Roland Garros.

Eurosport  Roland Garros Le Village (800x582)Roland Garros Panasonic Eurosport

De trei ani, Panasonic inregistreaza si transmite in format 3D meciurile de la Open-ul francez, in urma unui parteneriat cu Federatia Franceza de Tenis.
Mai departe, Eurosport retransmite prin satelit – inclusiv in Romania, prin UPC – imaginile tridimensionale captate de Panasonic:

Panasonic 3D Roland Garros (800x458)

Am vazut marti, din tribune, doua meciuri din sferturile de finala: Dominika Cibulkova vs Samantha Stosur si cea dintre  Novak Djokovic si Jo-Wilfried Tsonga (aceasta din urma partida, dramatica de-a dreptul).
La setul al treilea dintre sarb si francez, am dat o fuga alaturi, sa vad meciul transmis live 3D pe o noua plasma Panasonic Viera, model 2012. 
Daca esti obisnuit mai ales cu filme si emisiuni convertite aproximativ din 2D in 3D, vei fi surprins de calitatea pe care o aduce o transmisie facuta cu camere profesioniste stereoscopice: detaliile sunt incredibile si uneori chiar te feresti de minge Zâmbet

Cum poti sa „umbli” pe unde vrei la Roland Garros. De oriunde te-ai afla!

Televizoarele de tip smart Panasonic Viera model 2012 (full HD 3D) vin preinstalate cu o aplicatie Eurosport care ne arata cam cum va fi televiziunea viitorului.

Panasonic Viera Eurosport Player App (1024x768)

Datorita unei platforme TV bazata pe cloud, partidele de pe cele sapte terenuri de tenis de la Roland Garros 2012 au fost transmise simultan pe televizoarele Panasonic Viera 2012.
Este de ajuns sa butonezi telecomanda pentru a alege la care meci sa te uiti, sa te muti rapid de la unul la altul:

Panasonic Viera Eurosport Player App (2) (1024x768)

Aceasta aplicatie este oferita gratuit timp de o luna tuturor posesorilor de Smart TV Panasonic Viera 2012 din 14 tari europene, dupa care devine accesibila prin abonament. (Deocamdata, Romania nu se afla in acest grup, dar un oficial Europort a spus ca acest lucru are sanse sa se intample). 
Prin aceasta aplicatie vor fi transmise o multime de emisiuni live sportive (Snooker, World Superbike etc), inclusiv Olimpiada de la Londra.

Cei care promiteau in anii din urma ca vom putea sa selectam din telecomanda, rapid, unghiul din care sa vedem o faza de la un meci de fotbal au avut parte, la vremea respectiva, de ironii.
Iata insa ca nu mai e mult pana acolo. Din transmisiunile sportive se fac miliarde de dolari, astfel incat exista suficiente fonduri pentru crearea de aplicatii interactive Smart TV uluitoare.

Video-convorbiri Skype cu prietenii, in timp ce te uiti la televizor

Convorbirile video prin aplicatii Skype instalate pe Smart TV (inclusiv in format HD) sunt posibile de vreo doi-trei ani.
Modele Panasonic Viera 2012 merg mai departe: daca suntem deosebit de „sociali”, avem ocazia ca comunicam prin Skype in timp ce ne uitam la televizor.
De exemplu, sa comentam cu un prieten un meci de fotbal care tocmai se transmite. Sau sa transmitem noi insine de pe un smartphone, intr-un ecran separat de pe televizorul cuiva, imagini din  locul in care ne aflam. 
O scurta demonstratie facuta de doi oficiali Panasonic Europe. Intr-un ecran „curge” o emisiune, in celalalt sunt transmise via Skype imagini captate de camera unui iPad:

Un  browser nou, multitasking si rapid

Unul dintre capitolele la care sufera diversele modele de televizoare Smart conectate la Internet este viteza browserului.
In noile modele Viera, Panasonic a inclus un nou browser, despre care afirma ca este mai rapid decat variantele concurentei:

Panasonic Viera 2012 Browser (3) (800x600)

Noul browser este compatibil HTML5 si Flash si vine cu aplicatii pentru comenzi de pe telefoane si tablete Android si iOS:

Panasonic Viera 2012 Browser (800x600)

De asemenea, browserul este multitasking:

Panasonic Viera 2012 Browser (2) (800x600)

Despre cat de usor trece continutul de pe o tableta sau de pe un telefon pe Smart TV (si invers), dar si despre alte caracteristici ale noilor modele 2012 de Panasonic Viera, intr-un episod viitor.
Ca teasing, un clip:

Si o galerie cu fotografii pe care le-am facut in fascinanta vizita la Roland Garros, aici.

1 Comment

  1. […] în 3D avem pe televizoare de vreo patru ani (în România din 2011, prin UPC) – mulțumită parteneriatului dintre Europort și Federația franceză cu tenis, aseară a venit rândul […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close