Închide

Taxa Radio-TV si pentru computere

Taxa radio tv

Singurul post TV francez pe care il receptionez este TV5Monde. Plicticos si batranicios.

Guvernul de stanga din Franta vrea ca de la anul toti posesorii de computere, tablete si smartphone sa plateasca si ei taxa Radio-TV (125 euro pe an), chiar daca nu au un televizor.
Justificarea: 11 milioane de francezi urmaresc programele TV pe aceste echipamente.
Intrebarea de bun simt: si daca se uita la televiziunile private (care nu beneficiaza de bani de la buget), si nu la cele de stat?
Sursa.

7 comentarii Adaugă comentariu

  1. Aştept taxa pe sârma de cupru pentru că şi ea, legată la un difuzor şi/sau televizor, poate ajuta la prinderea posturilor de radio şi/sau TV.

  2. Da’ nu era intr-o vreme un scandal pentru taxa radio/TV la cimitir?

  3. Mda. Lasa ca pe noi ne-au rezolvat cu taxa asta, e direct in factura de la electrica.

  4. Culmea, şi la noi ca la ei, tot în faliment:))

  5. Incercare disperata de a mai scoate cativa bani. Sunt si ei constienti ca altfel nimeni nu s-ar uita la posturile publice, care prezinta doar niste ineptii. Asa, tot nu se uita, dar ei macar scot bani. Palavragesc aia de unii singuri pe-acolo.

  6. Da noi ca platim taxa radio si pentru tvr 1 … si la noi chiar nu se uita nimeni la ei :))

  7. #7 Comentariu nou

    Nu e nimic desebit ce se vrea in Franta. De fapt se intampla deja de o vreme in Anglia. Taxa TV trebuie platita in Anglia indiferent daca vrei sa te uiti la BBC sau orice alt post privat pe net in caz ca urmaresti transmisiuni live. Unde mai punem ca abonamentele englezilor sunt foarte scumpe si platind taxa TV poti vedea doar posturile gratuite, fara nimic de la SKY sau altii asemenea….

Adaugă comentariu