Închide

Ce vrei să cauți?

Concurs.Un blogger este asteptat ca invitat special la tabara de vara Tech School

Va povesteam la inceputul verii de techschool.ro, comunitatea online a tinerilor pasionati de tehnologie, sprijinita printre altii de doi specialisti de top de la NASA, de origine romana.
Proiectul s-a dezvoltat frumos, dovada ca pe acest portal sunt inscrise destule proiecte interesante create de copii: o mana robotica (vezi video), un tricou cu incarcator solar pentru gadgeturi, o aplicatie online pentru a invata gramatica limbii romane si multe altele.

Saptamana viitoare va avea loc la Bran prima tabara de vara Tech School in care tinerii se vor antrena in inovatia tehnologica.

Organizatorul Tech School, UPC Romania, s-a gandit sa invite si un blogger sa participe la acesta tabara.

Dincolo de experimente si demonstratii tehnologice, constructii de roboti, campionate de jocuri in retea, seara de planetariu, organizatorii au pus in program si activitati sportive ca tirul cu arcul, tiroliana etc.

Bloggerul care va fi invitat timp de trei zile in tabara va fi desemnat in urma unui concurs pe acest blog. Ce trebuie sa faci daca vrei sa participi:
1. Sa ai un blog personal. Nu e deloc obligatoriu sa fie pe teme tech, poate fi si unul generalist. Obligatoriu este ca blogul sa fie activ, adica cel putin o postare pe saptamana in ultimele luni, si sa ai talent la scris pentru a face un reportaj de la aceasta tabara.
2. Sa intri pe lista proiectelor inscrise la Tech School, aici.
3. Sa alegi unul dintre cele 20 de proiecte care iti place in mod deosebit.
4. Sa lasi un comentariu la acest post in care sa argumentezi de ce ai ales proiectul respectiv, de ce ti-a placut.
Termen limita: maine, vineri, la ora 12.00. Nu uita sa lasi in formularul de comentariu, adresa blogului si cea de mail.
5. Castigatorul va fi ales de catre organizatorii taberei pe criteriul calitatii comentariului, iar maine dupa-amiaza va fi contactat de organizatori.
6. Comentariile sunt in moderare, asa ca daca nu sunt afisate imediat, nu va pierdeti rabdarea, vor aparea la un moment dat Zâmbet

Castigatorul va participa la tabara saptamana viitoare in zilele de marti, miercuri si joi (28, 29, 30 august).
Cazarea, transportul si masa sunt asigurate de organizatori.

Ar mai fi de spus ca techschool.ro s-a dezvoltat frumos: din 20 iunie si pana la  20 august, deci in 2 luni, are peste 63.000 de unici care stau, in medie, 2:45 pe site. S-au inregistrat 86.000 de vizite si peste 300.000 de pageviews. Sunt peste 2300 de useri inregistrati si peste 1000 comentarii la proiecte si articole.

Update: Organizatorii taberei l-au ales ca invitat pe Florea Cristian.

Articole populare Ultima luna

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. După ce am analizat cu mare atenţie fiecare dintre cele două proiecte, cele pe care le-am selectat drept finaliste în clasamentul propriu sunt RoboHand şi Let’s Move. Dintre cele două, am rămas la RoboHand, şi-am să vă spun şi de ce.

    1. Este un proiect pe jumătate realizat. Altfel spus, până şi necunoscătorii îşi pot da seama că este o idee realizabilă, care poate primi îmbunătăţiri.

    2. Dezvoltat cum trebuie, această idee se poate aplica foarte bine în medicină. În cazul în care este un om care nu poate folosi o mână, poate purta o mănuşă pe mână sănătoasă şi, dacă este programată cum trebuie, poate face în aşa fel încât mişcările făcute cu mâna sănătoasă să le facă şi aparatul pe mâna cealaltă. Asta ar ajuta persoana bolnavă să realizeze lucruri pe care nu le-ar fi putut face cu o singură mână (să ţină o tavă în ambele mâini, spre exemplu).

    3. RoboHand-ul ar mai putea ajuta la scăderea riscului în anumite meserii. Electricienii ar putea să nu-şi mai rişte viaţa când lucrează cu fire, sau oamenii care lucrează în diferite medii toxice, ar putea face acest lucru de la distanţă.

    4. Ar putea fi folosit în grădinile zoologice pentru a le da voie copiilor să hrănească sau să mângăie animalele, astfel aducându-le o bucurie în plus, pe lângă vederea animalelor în sine.

    5. Cu o mănuşă învăţată să citească alfabetul Braille, RoboHand-ul i-ar putea ajuta pe orbi să scrie pe înţelesul tuturor ceea ce citesc, sau i-ar ajuta pe oamenii care văd, să citească şi ei, la rândul lor, punctele Braille.

    6. RoboHand-ul ar putea fi folosit şi în bucătărie. Le-ar putea ajuta pe gospodine să deschidă sticlele şi borcanele foarte strânse, sau, în mecanică, i-ar putea ajuta pe muncitori să deşurubeze diverse piuliţe fără niciun fel de cheie.

    Primul lucru care m-a făcut să nu aleg Let’s Move a fost poziţionarea proastă a bateriei. Un om care nu poate merge are de cele mai multe ori şi probleme cu coloana vertebrală, iar un rucsac dus în spate de fiecare dată când se mişcă nu cred că i-ar conveni prea mult.

  2. sunny shirt- un concept,aplicatii multiple si un mesaj eco
    Trebuie sa recunosc: in cei 12 ani de presa cotidiana de la activ nu am intalnit atatea idei bune de la tineri pasionati de tehnologie! Competitia dumneavoastra are concurenti de seama, iar ideile lor merita sa fie popularizate si puse in practica de sponsori generosi,ca tinerii sa continue sa viseze.Tehnologie, viitor, progres. Cu greu, pentru ca sunt multe proiecte viabile si de interes, am ales un proiect pe care il sustin si pentru ca poate avea aplicabilitate in alte domenii.Este vorba de Sunny Shirt si argumentele pro sunt:1.Numarul mare de proprietari de telefoane care isi incarca zilnic sau la 2-3 zile telefonul. Suntem tara in care numarul Sim-urilor a depasit numarul populatiei, asadar avem aproximativ un telefon pe cap de locuitor, telefon care trebuie aruncat in incarcator foarte des. Tricoul solar e o alternativa sanatoasa la incarcarea clasica si cel putin vara telefonul se poate incarca asa. 2) Mesaj eco! Un om care arata ca il intereseaza alternativele eco, purtand un astfel de tricou, este un om care poate deschide o poarta pentru societate, pentru cei care nu au gandit in afara sabloanelor si pe care nu i-a interesat sa faca economii sau sa gaseasca alternative ecologice si nepoluante pentru problemele lor. 3) Aplicatii! Cine spune ca trebuie neaparat sa imbraci tricoul pentru a incarca telefonul? Ce ati spune daca ati sta pe o terasa, la umbra, in timp ce celulele solare de pe umbrela va incarca mobilul? Sau daca calatoriti cu taxiul prevazut cu astfel de celule si pana la destinatie, in 10 minute, ati incarca din bateria telefonului? Paleta aplicatiilor este, desigur, mult mai vasta si depinde de imaginatia fiecaruia si poate si de spiritul intreprinzator al patronilor care doresc sa ofere mai mult clientilor lor. Iar ca sugestie, as recomanda folosirea a 4 celule pe tricou, dintre care doua pe spate, pentru a folosi la maximum energia solara.

Adaugă comentariu