Ce perseverenta si pasiune iesite din comun trebuie sa fi avut Dr. Fred Urquhart! A studiat vreme de 40 de ani o specie de fluture – Monarh – pentru a dovedi ca aceasta face an de an o migratie incredibila: din Canada pana in sudul Statelor Unite sau Mexic. Si, dupa cateva luni, porneste inapoi:

Migration_Monarch Butterfly

Acum cinci ani, un regizor englez a inceput să filmeze in 3D aceasta migratie  a fluturilor monarh care zboara, in numar de sute de milioane, in fiecare toamna, peste 3000-4000 de kilometri. Adica, in medie 70 de kilometri pe zi. Iar in primavara, dupa ce au iernat, pornesc pe aceeasi cale, catre nord.
Avand un buget generos, echipa a folosit cele mai noi tehnologii de filmare 3D plus echipamente sofisticate, inclusiv unele medicale – pentru a urmari dezvoltarea fluturelui in crisalida.

Rezultatul, filmul „Flight of the Butterflies”, a avut premiera mondiala aseara la Smithsonian Institute din Washington si va rula in aceasta toamna in cinematografele IMAX din lumea intreaga, posibil si la noi.
Trailerul filmului, o mostra edificatoarea despre performanta tehnologica a imaginii, chiar daca pe computer o vedem saracita, in 2D:

1 Comment

  1. Interesant trailerul, sa vedem daca o sa apara si la noi acest “documentar” despre fluturi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close