Închide

Ce vrei să cauți?

Teodor Cimpoesu la lansarea Kaspersky 2013: Ajutam politia la prinderea hacherilor

Teodor Cimpoesu, seful Kaspersky Lab Romania si Bulgaria, ne povestea aseara, la lansarea editiei 2013, ca experti ai companiei sunt solicitati adesea in Romania pentru identificarea hackerilor si adunarea probelor.
Colaborarea Kasperky cu autoritatile are loc si in alte tari, de exemplu in Statele Unite, unde pe baza expertizei oferite, justitia a decis inchiderea unor servere, ceea ce din punct de vedere juridic nu e intotdeauna foarte simpKaspersky Internet Security 2013_cutie_produslu.

Revenind la Kaspersky 2013, produsul vine in doua variante: suita de securitate premium Kaspersky Internet Security (149 lei, 1PC, 1 an) si a solutia de securitate Kaspersky Antivirus (99 lei, 1 PC, 1 an).
Dintre noutati:

Safe Money pentru securitatea tranzactiilor online (cumparaturi, transfer prin sisteme de genul PayPal, online banking).
Cum functioneaza:

  • Schimba automata browser in modul „Safe Browser”, atunci cand deschizi site-urile de banking. Izoleaza astfel operatiunea de plata de restul activitatilor online, pentru ca tranzactia sa nu fie monitorizata
  • Se activeaza automat la dewschidereacelor mai cunoscute website-uri de plati online, iar utilizatorul poate adauga in lista banci sau site-uri de cumparaturi
  • Verifica autenticitatea paginii web pentru plati, pentru a asigura utilizatorul ca aceasta nu este falsa sau compromisa
  • Evalueaza nivelul general de securitate al computerului si avertizeaza utilizatorul cu privire la amenintarile de care trebuie sa tina cont inainte de a face plati bancare
  • Afiseaza o tastatura virtuala pentru introducerea in siguranta a parolelor si numerelor cardurilor bancare

Protectie la exploit-uri „zero-day”

Tehnologia Automatic Exploit Prevention raspunde celor mai sofisticate amenintari – acelea care exploateaza vulnerabilitati in cele mai raspandite programe software.
Exploit-urile – spune Kaspersky – sunt arma preferata a infractorilor cibernetici atunci cand initiaza atacuri de tip „drive-by download” (utilizatorul isi infecteaza sistemul prin simpla accesare a unei pagini web).

Automatic Exploit Prevention protejeaza utilizatorii Kaspersky Lab in fata acestor tipuri de exploit-uri, inclusiv impotriva celor care utilizeaza vulnerabilitati de tip „zero-day”. Acestea din urma sunt cele mai periculoase, deoarece infecteaza sistemul folosind brese de securitate nedescoperite inca, din soft-uri foarte populare. Pe baza experientei indelungate a Kaspersky Lab in domeniul securitatii IT, Automatic Exploit Prevention recunoaste activitatea neautorizata, initiata de un exploit, fara a bloca procesul normal de operare al aplicatiei potential vulnerabile, precum browser-ul de Internet, editorul de text etc.

Mai multe informatii: http://www.kaspersky.ro/safe/

Kaspersky Internet Security 2013 si Kaspersky Anti-Virus 2013 vin cu o noua interfata grafica (mai putine ferestre pop-up si click-uri necesare pentru configurare).
Ambele solutii de securitate pot fi personalizate, in functie de preferintele utilizatorilor avansati

Adaugă comentariu