Închide

Ce vrei să cauți?

Ajutor pentru diabetici, sportivi și bătrâni prin telefoane Vodafone

Se întâmplă mai repede decât ne așteptam.
Am văzut în ultimii ani demonstrații cu diverse aplicații de monitorizare a sănătății cu ajutorul telefonului mobil, unde spectaculoase, însă mă așteptam ca acestea să devină realitate într-un viitor îndepărtat și neprecizat.

Vodafone face astăzi primul pas în acest sens prin programul  „Mobile for Good”, în faza de pilot, care va ajuta trei categorii de români cu probleme: diabetici, sportivi cu dizabilități și bătrâni singuri.

Vodafone Mobile for Good

500 de persoane care suferă de diabet de tip 1 (insulino-dependenti) și de tip 2, din toata țara, vor primi de la Fundatia Vodafone, gratuit, kit-ul „Controlin” cu ajutorul căruia își vor monitoriza zilnic glicemia.
Kit-ul „Controlin” conține un glucometru de ultimă generație cu Bluetooth încorporat, consumabile pentru un an de zile și acces la o aplicatie pe telefonul mobil. Aplicatia poate fi descărcată gratuit, de pe site-ul www.controlin.ro cu ajutorul unui cod unic pe care îl vor primi cei selectați în program.
Persoanele cu diabet care doresc să se înscrie in program, trebuie sa completeze formularul disponibil pe www.controlin.ro.
Selecția va fi facută de către o comisie formata din medici diabetologi, nutriționiști și reprezentanți ai Asociatiei React.

150 de persoane varstnice care au nevoie de ingrijire la domiciliu. Acestia au vârste cuprinse între 60 si 90 de ani și sunt din judetele Alba, Covasna, Harghita, Hunedoara si Mures. Prin programul „Mobile for Good”, Fundatia Vodafone oferă beneficiarilor 150 de telefoane Vodafone 155, cu buton de panică, ce poate fi utilizat în situatii de urgență. De asemenea, Fundatia Vodafone pune la dispoziția asistenților Caritas, 150 de telefoane Vodafone Smart II, prin intermediul cărora sunt înstiințați atunci când beneficiarii îi alertează.

100 de sportivi cu dizabilitati (Special Olympics) vor avea acces gratuit la o aplicație pe telefonul mobil, pentru monitorizarea sănătății în cadrul competițiilor sportive. Cu ajutorul acestei aplicații, sportivii sunt înștiințați telefonic sau prin SMS în legatură cu recomandarile pe care trebuie să le urmeze în urma controalelor medicale. Tot prin programul „Mobile for Good”, Fundația Vodafone oferă voluntarilor Special Olympics tablete Vodafone pentru introducerea informațiilor medicale în aplicație.

Fundatia Vodafone Romania a investit in acest program 475.000 de euro pentru dezvoltarea celor trei aplicații pe telefonul mobil, achiziționarea telefoanelor pentru asistenții Caritas și a beneficiarilor, a tabletelor pentru echipa de voluntari a Special Olympics și pentru glucometrele cu Bluetooth destinate bolnavilor de diabet. Totodată, beneficiarii programului „Mobile for Good” au acces la servicii de voce și date oferite gratuit, pe toata durata programului. Mai multe detalii despre program se regasesc pe site-ul www.fundatia-vodafone.ro/mobileforgood.

Adaugă comentariu