Guest Post de Val Vesa – Cluj


Acum 6 ani, împreună cu soția mea, am făcut ce probabil orice părinte din România, și de oriunde, face la un moment dat: am considerat oportun că la cei aproape 4 ani ai săi, fiul nostru mai mare să învețe să dăruiască.
Să învețe să dea din ce are el, unui copil care nu are nimic.

Am ales la întâmplare să oprim lângă groapă de gunoi din Cluj și să îl lăsăm pe el să dăruiască o fostă cutie de pantofi, ambalată în hârtie frumos colorată, plină cu dulciuri și alte bunătăți, unui copilaș desculț care tremura de frig pe o grămadă de moloz.

Să nu credem că ceea ce sădim în copiii noștri se pierde în van! Nicidecum. Ajuns la grădiniță a două zi, a povestit cu colegii, aceștia au spus părinților și părinții au fost „pe noi” la serbarea de Crăciun, întrebându-ne ce ONG conducem și ce proiecte derulăm?!? Nu conduceam nici atunci și nici acum nu coordonăm vreun ONG…

În 2007, văzând interesul din anul trecut, am decis cu soția mea să ne punem un status la Yahoo Messenger cu mesajul că adunăm cutii de pantofi umplute cu cadouri, pentru orfanii din Cluj și împrejurimi. S-au adunat 512 cutii!!!
Am rămas stupefiați. Românii sunt niște oameni minunați, ne-am zis. În 2008 și 2009 am început să adunăm și alte locații, prin ajutorul nemijlocit al iQuest, respectiv managerului general Cornelius Brody, care mi-a permis să scoatem afară birouri și computere din câte o încăpere din sediile din România, și să organizăm centre de colectare acolo.
A fost doar începutul „cuceririi” României. Tot în 2009 am cumpărat domeniul shoebox.ro și am lansat site-ul, tot că metodă de răspîndire mai ușor a informațiilor tot mai multe și mai variate despre proiect: locații, parteneri, actualizări etc.
Însă explozia a adus-o, cine altcineva, decât facebook-ul, în platformă căruia s-a „născut” în 2010 și ShoeBox. Deja lumea putea face „share” poveștii noastre și astfel astăzi putem colectă cutii în 21 de locații din România și am trecut de 7000 de cutii numai în 2011 adunate în cele 8 locații existențe atunci.

Vă chem pe toți cei care doriți să participați cu măcar o cutie, să va alăturați nouă pe www.shoebox.ro sau pe www.facebook.ro/shoebox.ro.
Haideți să nu fim doar likeri online, haideți să fim români adevărați și on offline: solidari, cu empatie și inimă mare, pentru a ajută pe acești copii cărora poate întreg anul nimeni nu le adresează o vorba bună, darămite un cadou.

Îți mulțumesc anticipat pentru cutia adusă, care se va transformă într-un cadou pentru tine, pentru inimă ta.

5 Comments

 1. Aduc o completare. Pentru Bucuresti, cei care doresc sa se implice sunt rugati sa vina cu cadourile la adresa de mai jos.
  Multumim!
  Blogal Initiative, Calea Grivitei 33, et. 1, ap. 4. interfon 004C, sector 1 Bucuresti.
  mail contact at blogalinitiative.ro

 2. Buna completarea Cristi.
  Nu strica sa fi adaugat si un link direct cu locatiile existente: http://www.shoebox.ro/locatii

  P.S. Aplicatia mobila primeste azi un update cu noile locatii. Adaugam mai repede locatiile decat reuseste voluntara noastra sa adauge in cod 🙂

  Multumesc Victor din nou!

 3. E facebook.com/shoebox.ro 🙂 nu .ro

  O initiativa caritabila originala. Sper sa-mi fac timp sa particip si eu anul asta.

 4. Pe 15 noiembrie 2013 incepe ShoeBox 2013, va astept cu drag in toata tara http://shoebox.ro/2013/11/02/incepe-shoebox-2013/#.UnjF3Pmnrup

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close