Înființată în anul 1781, când trimitea cafele aburinde doar la Palatul lui Vodă,  Cafeneaua Veche – pe care o întâlniți și astăzi lângă Hanul lui Manuc, pe Covaci nr.16 – a fost deschisă și pentru alți mușterii abia în 1812, an în care devine loc de întâlnire, de taclale, de discuție a ultimelor evenimente din politică.
Câteva zeci de ani mai târziu, Mihai Eminescu putea fi întâlnit la Cafeneaua Veche, scriind la o măsuță viguroasele editoriale pentru Timpul.

Cafeneaua Veche a împlinit anul acesta 200 de ani și este cel mai vechi stabiliment de gen din Bucuresti. E o minune că a supraviețuit și și-a păstrat destinația, într-un oraș căruia îi place să demoleze nebunește tot ce e valoros.

Cu ocazia aniversării, Cafeneaua Veche a reeditat si ziarul Timpul, lansat aseară la sărbătorirea celor 200 de ani, al cărui redactor șef/director a fost Eminescu. Dacă treceți pe acolo, veți primi un exemplar de colecție. Dacă nu, puteți să-l citiți și aici: Ziarul Timpul_Cafeneaua Veche-1

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close