Închide

Ce vrei să cauți?

O cameră foto perfectă pentru rețelele sociale: Samsung NX1000

Nu, nu are Instagram instalat. 
Însă camera foto Samsung NX1000 trimite foarte ușor fotografiile și clipurile video (full HD) direct pe Facebook, Picasa, Photobucket, e-mail, asemenea unui smartphone.
Samsung NX1000 mirrorless
Este una dintre (puținele) camere foto de pe piață cu conexiune la Wi-Fi integrată + aplicații de Social Media.
Se conectează foarte ușor: scrii parola rețelei și gata.
De fapt și interfața de conexiune wireless amintește de smartphone, însă Samsung NX1000, fiind un mirrorless entry level, nu are ecran tactil, ci selectezi funcțiile de Internet din rotița de setari.
samsung nx1000 social sharing

Este totuși destul de incomod să tastezi un text când trimiți o fotografie pe Facebook, pentru că trebuie să selectezi fiecare caracter din aceeași rotiță.
smasung nx1000 text

În fine, nu e musai să trimiți pozele cu texte elaborate, mai ales că poți să le aplici ușor tot felul de „rame” și alte efecte.
O primă concluzie: funcția de Social Sharing a Samsung NX1000 poate deveni fascinantă pentru cei care trăiesc plăceri intense în a posta fotografii pe rețele sociale. Camera foto are niște performanțe în captarea imaginii care nu vor fi în veci egalate de vreun telefon mobil.

Samsung NX1000 lucrează cu un senzor APS-C CMOS de 20,3 Megapixeli, dezvoltat de Samsung.
Pe obiectivul cu care vine în kit (Samsung 20-50mm f/3.5-5.6 ED) veți descoperi un buton i-Function: odată apăsat poți modifica  parametrii obiectivului, rotind inelul de focalizare de pe obiectiv, foarte ușor.

Unul dintre principalele avantaje ale camerelor mirrorless este dimensiunea redusă, în condițiile în care calitatea fotografiilor se aproprie de DSLR. Cât timp am folosit Samsung NX1000, l-am purtat în buzunarul de la geacă fără probleme: are 114 x 62,5 x 37,5mm și cântărește ceva mai mult de 200 de grame.

Ce nu mi-a plăcut: mi s-a părut că are momente de lene. Când tragi rafale, parcă procesează ceva cam mult.
Preț cu obiectiv 20-50 mm: 2400 de lei, la F64, unde puteți consulta și lista specificațiilor.

Noul vârf de gamă al seriei, Samsung NX300, cu obiectiv 3D

Samsung a prezentat la CES Las Vegas un nou vârf de gamă al seriei sale de camere foto compacte: Samsung NX300.
Samsung NX300_Black_2
Păstrează conexiunea Wi-Fi integrată și aplicațiile de Social Media, dar încorporează un procesor mai puternic, pentru că NX300 vine cu un nou obiectiv (45 mm F1.8)  capabil de fotografii și clipuri video 3D la rezoluție full HD/1080p.
Samsung 45mm 2D3D Lens

Aplicația Samsung SMART CAMERA (Android și iOS) permite trimiterea wireless a fotografiilor și clipurilor de pe Samsung NX300 pe tablete și smartphone-uri.
Prețul și data lansării pe piață a Samsung NX300 nu au fost anunțate. 
Detalii, materiale video şi imagini găsiși pe site-ul Samsung http://www.samsungces.com/ sau pe versiunea pentru mobil http://m.samsungces.com.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Integrarea Wi-Fi, mai ales la aparate foto, incepe sa devina mai utilizata. In ultimul timp tot mai multe persoane au instalat un router wireless acasa, deoarece au un telefon smartphone, o imprimanta sau un laptop. Este foarte buna ideea, sper ca la capitolul baterie au pus ceva Amperi in plus.

Adaugă comentariu