Nokia este precupată să-și mențină poziția numărul doi în ierarhia mondială a producătorilor de telefoane mobile și a lansat în această dimineață variantele low-cost ale smartphone-urilor Lumia 820 și 920, prezentate în toamna trecută.

Pe ce își bazează strategia prețurilor mici?
Anul trecut, vânzările de smartphone cu prețuri sub 250 de dolari au sporit cu aproape 100% față de 2011, în timp ce piața telefoanelor de peste 250 de dolari a crescut cu doar 23% – conform IDC.

Nokia-Lumia-720

Noul Nokia Lumia 520 va fi cel mai ieftin smartphone cu sistem de operare Windows Phone 8 și va costa 139 de euro fără abonament. Cu abonament la un operator de comunicații mobile, prețul va coborî substanțial. Nokia Lumia 520 are un ecran de 4 inci, la rezoluție de 800×480.

Nokia Lumia 720 va fi ceva mai scump, 249 euro, având un ecran de o calitate mai bună, de 4,3 inci.

Vor apărea pe piață în acest trimestru.

Tot astăzi, Nokia a mai lansat două telefoane cu preț scăzut: Nokia 105 (la 15 euro! – „Vrem să demonstrăm că putem face un telefon frumos și la acest preț” – spune un oficial al companiei) și Nokia 301, la 65 de euro – cu funcții Social Media, destinat adolescenților.

Update: Detaliile oficiale.

4 Comments

  1. Poate asa imi schimb si eu telefonul cu butoane si nesmart cu unul, mai ales ca raman in familia Nokia :))

  2. @Marius Matache: Artiștii aștia, mereu impotriva modei! 🙂

  3. Ceva despre Nokia Lumia 620? Pareri?
    Ai idee cand se lanseaza in Romania?

  4. @Alin Ionita: Ca in filme, raspuns pentru ambele intrebari: „Negative” :). Abia au fost anuntate de dimineata. Nu avem vesti despre lansarea in RO si nici nu putem sa ne facem o parere inainted e a le vedea . Dar daca aflam, vom reveni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close