Cea mai nouă aplicație de iPhone pe care am descoperit-o, cea a Berliner Philharmoniker, este de-a dreptul excepțională.
Bazată pe tehnologia Sony și sponsorizată – bănuiesc generos – de Deutsche Bank, aplicația  germană este o adevărată televiziune mobilă: găsești înregistrări de concerte, transmisiuni live cu celebra orchestră (25 de euro abonament pe 30 de zile), documentare educative, reportaje.
Der Berliner Philharmoniker App
Totul la o calitate a imaginii HD și cu un sunet perfect.
Aplicația Berliner este un bun exemplul despre ce va fi televiziunea viitorului pe dispozitive mobile.

Dincolo de entertainment, apar o serie de aplicații mobile care chiar ne fac viața mai bună.
Portofoliul de aplicații românești cu adevărat practice este însă meschin în comparație cu țările din Estul Europei sau cu Turcia, Rusia.
Câteva aplicații pe care mi le-aș dori și care ar putea – cred – să fie monetizate destul de ușor:

Aplicația de tricouri
Vine vara, cu toții ne dorim tricouri cât de cât unicat. Unii vrem unele cu imagini discrete, alții cu mesaje scrise uriaș.
Cred că ar avea succes o aplicație mobilă de comandat tricouri personalizate. Selectezi pe ecranul smartphone-ului din meniul aplicației culoarea tricoului, mărimea, calitatea (tricouri de îmbrăcat o singură dată la un eveniment sau de purtat o vară întreagă) și apoi îl creezi: alegi imaginea (foto cu camera sau dintr-o bancă de date), adaugi copy-ul, le plasezi pe tricou, dai save și apoi buy. Simplu, nu?

Aplicația de meseriaș
Stâlpii, zidurile și holurile blocurilor sunt pline de anunțuri gen „repar termopane”,„deblochez uși metalice” sau „montez parchet”. O aplicație care să colecteze astfel de oferte, cu posibilitatea de evaluare a prestației meseriașului (de la 1 la 5 stele) ar fi, de asemenea, utilă, pentru că nu se știe niciodată când ai nevoie de un instalator, electrician șamd.

Aplicație de cumpărat asigurări on the go
Fugi într-un week-end până în Bulgaria sau la Budapesta și pe drum îți dai seama că nu ai asigurare.
Nu te simți confortabil fără. O aplicație pe mobil prin care să poți cumpăra rapid, pe drum, o asigurare ar fi ok.

Aplicație shopping list
De câte ori merg la hipermarket se întâmplă cu regularitate un lucru: uit să cumpăr niște chestii absolut necesare. Dacă tot au apărut aplicații ale hipermarketurilor, exemplu Mega Image, în loc de subțirelele lecții de nutriție ar prinde mult mai bine, cred, posibilitatea de face o listă de cumpărături. Vei întreba, de ce nu ți-o faci în Note? De aia, pentru că mi-e lene să scriu și mi-ar plăcea să fac lista de cumpărături mai simplu, selectând produse din lista de pe aplicația mobilă a hipermarketului.

În incheiere, mă întreb – poate naiv, pentru că nu cunosc deloc business-ul de retail – de ce nu avem în România un serviciu de livrare la domiciliu a produselor de băcănie. Aș plăti transportul, numai să pot comanda de pe telefon/tabletă chestiile banale pe care le car săptămânal de la magazin, activitate care îmi consumă câteva ore bune.
(Știu, avem METRO Magazin Online, dar e valabil doar pentru posesorii de legitimație).

3 Comments

  1. Pentru meseriasi: http://meseriasi.ro/ – am auzit ca au in lucru si app…

  2. Pentru shopping list: mighty grocery, e pe play store sau pe mghtygrocery.com. Iti da suma cumparaturilor, poate sincroniza intre device-uri lista. Eu am instalat-o si pe telefonul sotiei si sincronizam listele de cumparaturi in timp real…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close