Închide

Ce vrei să cauți?

Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă va depăși populația globului

Compania de marketing mobil Breeze Mobile, parte a grupului Leo Burnett, a publicat un infografic din care reiese că anul acesta numărul de conexiuni la rețele de comunicații mobile (utilizatori de telefonie mobilă) va depăși populația mondială, ajungând la 7,1 miliarde:

La nivel global:

  • 2,2 miliarde utilizatori accesează internetul de pe mobil vs. 1,6 miliarde de pe un PC
  • SMS-ul este cea mai folosită tehnologie mobilă, sunt 5,8 miliarde utilizatori pe glob
  • 1,3 miliarde utilizatori de rețele sociale de pe mobil
  • În 2013 se vor descărca mai multe aplicații (80 miliarde) decât s-au descărcat cumulat în toți anii de la inaugurarea magazinelor de aplicații
  • Publicitatea pe mobil în 2012 a înregistrat venituri de 20 miliarde $ (42% fiind campanii de mesaje pe telefonul mobil) și s-au afișat peste 350 miliarde de reclame către 4 miliarde de persoane.
  • La finalul lui 2011, erau 6,1 miliarde utilizatori de telefonie mobilă pe glob, la finalul lui 2012 s-a ajuns la 6,7 miliarde utilizatori, iar ritmul de crestere se va pastra si in 2013.

Statistica se bazează pe ultimele cifre publicate în Tomi Ahonen Almanac. Tomi Ahonen este considerat cel mai important influențator din lumea mobilă de către Forbes și unul din cei mai buni analiști din lume, spune Dan Vârtopeanu, managerul Breeze Mobile.

Faptul că în 2013 vom avea peste 7,1 miliarde de utilizatori de telefonie mobilă este confirmat și de Chetan Sharma, dar și de companiile mari de research, precum și de GSMA (asociația operatorilor de telefonie mobilă).

7,1 miliarde utilizatori nu înseamnă utilizatori unici. Înseamnă utilizatori care au cartele active (cele inactive sunt contabilizate separat, că și în România).
Există un număr de utilizatori duplicati, care sunt înregistrați cu cartele active la mai mult de un operator sau care au două cartele de la operator – una doar pentru date.
La fel cum sunt peste 300 milioane utilizatori doar în domeniul M2M (machine to machine).

Alte informatii, pe blogul Breeze Mobile.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Mie mi se pare ca titlul e senzationalist, pentru ca utilizatorul este doar unul chiar daca are mai multe conexiuni mobile. Daca eu sunt utilizator a doua retele nu inseamna ca reprezint 2 utilizatori, tot asa cum o persoana schizofrenica „e” mai multe persoane doar in capul lui.

Adaugă comentariu