Ceea ce vezi în fotografie este Raspberry Pi, considerat a fi cel mai mic computer din lume.
Este de dimensiunea unui card bancar:

Nu am avut ocazia să văd pe viu chestii animate de Raspberry Pi, însă se pare ca acest minicomputer poate fi folosit pentru aplicații și dispozitive dintre cele mai diverse (vezi la final câteva exemple).

Hackathon.ro organizează competiţia Raspberry Hack – un maraton de 24 de ore de dezvoltare hardware şi software pe Raspberry Pi. Când: 20-21 aprilie.
Unde: Crystal Palace Ballrooms București.

Premii:  dezvoltatorul celui mai bun proiect hardware va câştiga 1.500 euro, iar participantul care va dezvolta cel mai bun proiect software va primi 1.500 de euro. Va fi şi un premiu de popularitate, în valoare de 500 euro, pentru proiectului care va aduna cele mai multe voturi din partea publicului.

Participanții vor avea la dispoziție conexiune la internet şi un kit de bază pentru dezvoltarea proiectului, ce va cuprinde un Raspberry Pi, un adaptor şi un cablu de reţea.

Participarea este gratuită, iar cei interesați se pot înscrie pe site-ul www.hackathon.ro, individual sau în echipe de câte maximum patru membri.

Cîteva exemple de proiecte cu Raspberry PI:

      * Raspberry PI :

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close