O sumă de bani, nu foarte mare, depusă lunar într-un cont, s-ar putea să aducă un plus de confort psihic celor care au copii. Plus exercițiul și disciplina economisirii pe termen lung.
Exemplu:
Dacă un părinte se hotărăște să economisească 150 de lei lunar pentru copilul său, după 10 ani acesta din urmă va avea în cont 22.000 de lei.

Bancpost, în parteneriat cu Eurolife ERB, a lansat „Planul de Economii pentru Copii” – un produs dedicat părinţilor cu copii cu vârsta de până la 15 ani
Planul combină protecţia dată de asigurarea de viaţă cu o componentă de economisire, pentru a-i asigura copilului un start de succes în viaţa de adult.

Planul de Economii pentru Copii are două componete:
–  un cont de economii deschis pe numele copilului
–  o asigurare de viaţă cu componentă de economisire pentru care copilul este beneficiar, iar părintele este persoana asigurată.

La maturitatea contractului, în contul de economii se vor vira suma asigurată şi participarea la profit corespunzătoare componentei de asigurare. Suplimentar, părintele poate face depuneri oricând şi de orice valoare în contul de economii al copilului, fiind permise totodată şi retrageri de sume, facilitate utilă în cazul unor situaţii neprevăzute.

Plata primei lunare se face prin debitarea automată a contului de economii, care poate fi alimentat de către client atât de la distanţă, prin Internet Banking sau prin transferuri intra şi interbancare, cât şi prin depuneri de numerar la ghişeele băncii.

 „Banii încasaţi la maturitatea contractului de asigurare, atunci când copilul va avea o vârstă cuprinsă între 18 şi 25 de ani, constituie o bază pentru cele mai importante proiecte din viaţa unui tânăr adult – achitarea taxelor de şcolarizare într-o instituţie cu renume din ţară sau străinătate, deschiderea propriei afaceri sau achitarea avansului pentru achiziţia unei locuinţe.

O parte din profitul realizat prin investirea primelor de asigurare este adăugată la suma asigurată garantată, ceea ce înseamnă că, la maturitate, beneficiarul va primi mai mulţi bani. În plus, veniturilor rezultate din produsele de asigurare nu li se aplică impozitul pe venit de 16%”, spune Anita Niţulescu, director general Eurolife ERB

Durata minimă a contractului de asigurare este de 10 ani, iar durata maximă este atinsă la împlinirea vârstei de 25 de ani a copilului. La încheierea contractului, titularul poate opta pentru creşterea anuală automată a primei de asigurare cu 5%, în scopul protecţiei la inflaţie.

Suma asigurată este 100% garantată la maturitatea contractului de asigurare. Dacă pe parcursul contractului survine decesul persoanei asigurate, compania de asigurări preia plata primelor lunare, astfel încât la maturitatea contractului copilul va beneficia integral de suma asigurată.

Contul de economii vine cu o dobândă de 5% pe an, oferită pentru solduri de peste 500 lei. În plus, la sume lunare medii de peste 4.000 lei banca acordă un bonus de dobândă de 0,25% pe an. Suma minimă pentru deschiderea contului de economii este de 250 lei, sumă care poate fi însă folosită ulterior pentru plata primelor de asigurare lunare. Contul de economii este garantat de Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.

Ca exemplu, un părinte care alege să încheie un Plan de Economii pentru Copii Bancpost pentru a-i oferi copilului său o sumă de circa 22.000 RON la maturitate, va plăti o primă lunară de 150 de lei pe o perioadă de 10 ani, în timp ce dacă ia decizia din vreme şi are la dispoziţie o perioadă de 15 ani, atunci prima de asigurare lunară va fi de doar 75 de lei – în ambele cazuri a fost utilizată actualizarea anuală cu 5% pentru protejarea împotriva inflaţiei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close