Închide

Ce vrei să cauți?

CHAIN REACTION. Ce fac niște copii cu energia electrică obținută din 3 lămâi

În clasa a noua, am rămas corijent la chimie pe primul trimestru. Nu învățasem formulele principalilor acizi.
Ca să scap de corijență, am scris respectivele formule de zeci de ori, le-am tot repetat, astfel că mi le aduc aminte și acum, chiar dacă dacă sunt trezit la 3 dimineața.
Era epoca învățatului mecanic, a memorării tâmpe. Rar aveam voie să punem mâna, în laboratorul școlar, pe substanțe, pe eprubete.

Povestea de azi: o companie a trimis către 27 de licee din 11 orașe câte un Magic Box – o cutie cu diverse substanțe chimice și materiale.

Jucați-vă cu ele și creați proiecte cât mai cool – li s-a spus elevilor.

Ce a ieșit puteți vedea pe site-ul proiectului CHAIN REACTION, unde au fost urcate clipurile cu demonstrațiile proiectelor.
Imaginația elevilor este debordantă atunci când sunt îndemnați să învețe reacții, principii și fenomene din chimie și fizică pe baza experienței practice, și nu numai din manuale, unele dintre ele  încremenite în secolul XIX.

Lăsați totul deoparte 6 minute și priviți ce au construit elevii de la Colegiul Național Grigore Moisil din Drumul Taberei cu ce au găsit în Magic Box. Pe mine m-a impresionat. Cu energia electrică obținută din trei lămâi au alimentat un lanț de 20 de reacții fizice și chimice:

Nu este singurul proiect reușit, uimitor, deosebit. Pe CHAIN REACTION găsiți si altele. Click aici, vorba jurnalistului.
Și pentru a-i încuraja pe elevi, votați-le pe cele care vă plac mai mult.
Vouă vă ia o secundă să o faceți, dar pentru ei înseamnă mult.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu