Acum vreo doi, am ajuns pentru câteva zile la San Francisco. Aveam în fiecare seara doar două-trei ore pentru a vizita orașul, astfel că am folosit cu oarece entuziasm inconștient Google Maps de pe iPhone pentru a mă orienta.
Când mi-a venit factura la telefon cu traficul de date in roaming, am înlemnit. Era uriașă!

Noile smartphone-uri prezentate astăzi în România – Nokia Lumia 520 și Nokia Lumia 720, cu sistem de operare Windows Phone 8 – vin cu sistem de navigație care funcționează fără conexiune de date.
Încarci gratuit hărțile Here Maps și Here Drive, valabile pentru vreo 60 de țări, și pornești la drum, fără grija conexiunii de date. Au ghidare vocală și în română.

Noile modele de smartphone-uri Nokia și-au perfecționat și sistemul de orientare prin realitate augumentată: telefonul îți indică pe ecran punctele de interes din jurul tău (obiective turistice, restaurante, benzinării, farmacii etc), cu distanța până la ele, review-uri etc.

Altfel, Nokia Lumia 520 și Nokia Lumia 720 sunt finisate perfect, arată elegant, au carcasă de policarbonat rezistent – pentru demonstrație oficialii Nokia au dat cu ele de parchetul sălii de conferințe (au funcționat și după acest șoc).

Pe partea de foto, Nokia ne-a obișnuit să facă treabă bună, iar Lumia 520 și 720 au acum aplicațiile de prelucrare de ultimă oră: ștergerea obiectelor și personajelor nedorite din fotografie, prelucrarea portretelor (ochi, ten, dinți), selectarea celui mai bun instantaneu etc.

Nokia Lumia 520 se va vinde probabil bine. Este promovat drept cel mai convenabil smartphone: maximum 700 de lei la liber și 1 leu cu abonament la Vodafone.

Nokia Lumia 720, „The most Social Phone”, costă dublu.
Parere absolut subiectivă: în caz că nu ești înnebunit după aplicații fel de fel (știm că din punct de vedere al numărului de apps, Windows Phone se află mult în urma Android și iOS), noile Nokia Lumia pot fi alternative de achiziție interesante, la prețuri ok.
Găsești totuși aplicațiile esențiale pentru ele, arată foarte bine (sunt singurele electronice colorate – în verde,galben și roșu – care îmi plac), sunt subțiri, fac poze bune. Ce le lipsește? Promovarea mai agresivă, probabil, inclusiv la raft.
Iar după un eventual test, voi vorbi și despre posibile puncte slabe, greu de detectat la o prezentare oficială.

Date tehnice:
Nokia Lumia 520
Nokia Lumia 720.

3 Comments

  1. LiveSight, sistemul de orientare prin realitate augumentata, functioneaza doar la Lumia 720 pentru ca Lumia 520 nu are busola (magnetometer).

  2. Intr-adevar sunt destul de bine promovate aceste telefoane Nokia si poti face o treaba buna cu ele, insa nu au prins atat de bine la public, cel putin in Romania. Cred ca Iphone-ul va ramane principalul favorit al romanilor. Personal, nu contest faptul ca Windows Phone, desi este poate mai sobru si mai sarac in aplicatii este superior in multe privinte IOS si Android insa chiar si asa nu as renunta la Iphone pentru un Nokia.Sunt curioasa daca tu ai facut asta.

  3. de ce nu ai renunta la iphone pt nokia? pt ca vrei sa vada lumea ca ai bani? cu ce esuperios ios fata de wp8? cu nimic. la hardware nu mai vorbim, nokia are si 41 MP voi ati ramas la 5. pardon, 8. se vede ca iphone etelefon de femeie, ca sa impresioneze, ca o haina de fitze 😛

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close