Agile Media, agenție specializată pe SEO (Search Engine Optimization), PPC (Pay Per Click), SMM (Social Media Marketing), Link Building și Content Marketing, a publicat primul clasament al celor mai bine indexate magazine online din România și al celor mai populare platforme e-commerce.

În top 10 al celor mai bine indexate magazine online din România se clasează website-urile unor companii de achiziționare de bilete: Eventim.ro și MyTicket.ro, paginile unor operatori telecom precum Vodafone.ro și Romtelecom.ro, retaileri online importanți: eMAG.ro, Altex.ro, F64.ro, dar și librării online recunoscute precum nemira.ro, polirom.ro și elefant.ro.

Agile Media a inclus în acest studiu 17.996 magazine online prezente în România, majoritatea fiind găzduite în țară (84,25%), în orașe ca București, Brașov, Timișoara și Cluj, restul fiind înregistrate în străinătate (15,75%) în țări precum Statele Unite, Germania, Cehia, Marea Britanie, Ungaria, Olanda și altele.

Clasamentul “The State of .RO #E-Commerce” a fost realizat folosind o metodă de calcul matematică, având la baza informații oferite de tool-uri precum: SEOmoz, MajesticSEO și procentul înregistrat de fiecare magazin din punct de vedere al scorului Onpage SEO, Offpage SEO și Social Media. Rezultatele sunt interpretate în mod obiectiv, fără nicio apartenență la vreunul dintre magazinele online incluse în top.

Conform studiului Agile Media, cele mai folosite platformele de e-commerce sunt: Prestashop (2886 magazine online), OpenCart (2619 magazine online) și Magento (1852 magazine online). Se remarcă o creștere considerabilă a utilizării platformei și a plugin-urilor oferite de WordPress.com, peste 900 de magazine online optând pentru această metodă.

Magazinele online din România care apar în clasament își pot verifica poziția în top accesând pagina: agilemedia.ro/check-your-shop/ și pot solicita un audit SEO gratuit vizitând pagina: agilemedia.ro/audit-seo-instant/. Fiecare magazin va primi într-un timp foarte scurt un raport conținând informații despre gradul de optimizare al website-ului.

 “Platforma noastră analizează toate paginile din website, atât din punct de vedere SEO, cât și din punct de vedere tehnic și Social Media. În raport includem informații despre toate problemele care pot să apară în cadrul unui website, oferim sfaturi concrete asupra elementelor ce pot fi îmbunătățite pentru a crește performanța și implicit ca website-ul să se claseze mult mai bine în motoarele de căutare”, spune Daniel Ene, CMO și co-fondator Agile Media.

Tot în acest an, echipa Agile Media a lansat un studiu asupra domeniilor online din România, din care reiese că 38% dintre acestea nu pot fi accesate. În prezent, Agile Media monitorizează constant peste 350.000 de domenii web .ro.

2 Comments

  1. mă sperie asta cu GA 42% not present

  2. Lipsa lui Google Analytics este intr-adevar surprinzatoare dar mai ales trista. Daca ne gandim insa ca cele aproape 18K magazine online apartin intr-o proportie destul de mare, de ce sa nu admitem asta, unor one-man show pentru care vanzarea e mai importanta decat analiza (ca pondere in timpul alocat business-ului) atunci devine cumva logica. Sau cel putin de inteles. Desi daca esti one-man show este de asemenea destul de logic sa marsezi pe Google Adwords iar o lipsa a sincronizarii acestuia cu Google Analytics denota si o lipsa de educatie in aceasta zona a antreprenorilor romani. Oportunitate de business!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close