Un sfert dintre utilizatorii de Facebook mint în privința datelor personale postate pe această rețea.
Aproape 20% petrec mai mult timp socializând online decât comunicând real, față în față, cu semenii lor.
Sunt 90 de milioane de autoportrete pe Instagram, iar 37% dintre membrii LinkedIn obișnuiesc să își schimbe des poza de profil.

Nu este clar dacă narcisiștii sunt cei mai dependenți de Social Media sau Social Media ne face narcisiști.
Un studiu al Universitații de Michigan transpuns într-un infografic:

Și un test online care îți arată cât de dependent ești de Internet, aici.

5 Comments

 1. „Nu este clar dacă narcisiștii sunt cei mai dependenți de Social Media sau Social Media ne face narcisiști.”

  Aceasta este intrebarea. Online-ul si uneori anonimatul sau protectia care vine odata cu el ne fac sa fim mai sinceri in comportament.

  Putini oameni spun ce gandesc cand se afla fata in fata cu o persoana care-i deranjeaza, de la kilometrii distranta e mult mai usor.

  Multi oameni sunt antisociali din fire, dar pana sa existe internetul n-aveau de-ales decat sa petreaca mai mult timp cu alti oameni. Cei hard core se izolau dar un on normal cu tendinte antisociale nu-si permitea sa faca asta. Pana acum.

  Multi verifica mail-uri la masa pentru ca persoanele cu care mamanca ii plictisesc, nu pentru ca sunt dependenti de internet. Si multi altii prefera online-ul in favoarea persoanelor de langa ei pentru ca niciodata nu le-au placut acele persoane.

  E mult mai usor sa cunosti o persoana pe placul tau online, distantele fizice nu mai exista si undeva pe net exista adunati oameni ca tine, oricat de ciudat esti tu.

  Internetul nu ne schimba, si nici retelele sociale. Ne permit doar sa fim cine suntem defapt. Sau cel putin putem face asta intr-o masura mai mare decat inainte.

  Utilizarea internetului in acest mod este doar un simptom al unor probleme, sau mai degraba caracteristici, pe care le aveam cu mult timp inainte sa fim conectati.

 2. Dar ca sa revin si cu o nota pozitiva 🙂

  Suntem mai buni decand exista internetul, indiferent de aparente.

  Stim mai multe, ne intelegem mai bine si, de cele mai multe ori, suntem mai putin frustrati.

 3. 100% sau chiar mai mult. 🙂

 4. Mai tineti minte cand toti intram pe site-urile mirch si pirch?! atunci am descoperit cu totii primul contact cu socializarea online. Era usor sa abordezi situatia, fiecare zicea ce vroia, toti eram frumosi, destepti, bogati…eram vedete! asta pana cand te intalneai cu respectiva(ul) dupa ce v-ati promis iubirea vesnica virtual. Abia atunci iesea adevarul la suprafata si de multe ori adevarul doare!

 5. Eu am ajuns la concluzia ca unii dintre noi am pierdut pasul cu dezvoltarea internetului. Atrofierea capacitatii de discernamant si predispozitia catre spiritul de turma ne asigura un loc pe podiumul perdantilor. Special pentru cei care vor sa invete de la alti semeni cum sa se comporte in mediul online am conceput proiectul Ce este internetul. Eu consider ca puterea exemplului poate fi aplicata cu succes si in acest domeniu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close