Ieri, când pe străzile Istanbului și Ankarei era omor între polițiști și demonstranți,  CNN Turcia transmitea emisiuni culinare, gen Bucătăria pentru toți.
Mulțimea de camere web care transmiteau live, până mai ieri,  pe diverse site-uri, imagini turistice din Istanbul și Turcia au fost oprite.
Și totuși, dacă vrei să vezi în timp real ce se întâmplă în Turcia o poți face. Social Media este imposibil de controlat în totalitate.

La această adresă găzduită de blogspot, o cameră web continuă să funcționeze. Imaginile live din Piața Taksim alternează uneori cu imagini cu proteste înregistrate în ultimele zile (Am lăsat site-ul deschis toată ziua și dacă dimineață în piață era liniște, după-amiază protestatarii au început să se adune).
Cine „îndrăznește” să trasmită imaginile din Piața Taksim, preluate de blog? Russia Today.

Social Media este folosită și pentru a împrăștia diverse teorii despre originile protestelor. Vezi la finalul acestui articol (ultimele 4 paragrafe).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close