Închide

Ce vrei să cauți?

De ce are stylus Samsung Galaxy Note 3

Smartphone-ul Samsung Galaxy Note 3 nu este pentru oricine.
Și nu neapărat din cauza prețului (3000 de lei, fără abonament).
Trebuie într-adevăr să ai la ce îl să folosești. Dacă nevoile tale mobile se reduc la apeluri telefonice și scurte vizite pe Facebook atunci când prinzi un hotspot fără parolă, nu are rost să te gândești să îți cumperi unul.

Samsung Galaxy Note 3 stă bine în mâna unor oameni care folosesc Internetul mobil la greu. Oameni pentru care smartphone-ul este biroul mobil, în deplasare sau dimineața la trezire. Care citesc presa online, care comunică mult, care sunt dispuși să lucreze online și când au o clipă de răgaz, la stop sau între două întâlniri.

Samsung Galaxy Note 3

Samsung Galaxy Note 3 nu se simte bine în buzunarul de la blugi (dimensiuni 79×151 mm), dar se așază confortabil în cel al sacoului sau într-o servietă business.

Adevărul e că ecranul de 4 inci al iPhone-ului a devenit meschin ca dimensiuni, oricare i-ar fi densitatea de pixeli și rezoluția.
Personal nu văd rostul unei tablete și nu folosesc (chestie absolut subiectivă, nu protestați, s-ar putea să-mi treacă). Prefer ultrabook-urile de 1,1-1,2 kilograme, puternice și pe care nici nu le simți în deplasări.

De aceea, display-ul de 5,7 inci (14,47 cm) al Note 3 mi se pare un compromis acceptabil între smartphone și tabletă.

La lansarea Samsung Galaxy Note 3 am strâmbat din nas  când am auzit că vine cu stylus (S Pen). Stylus-ul a apărut pe vremea primelor ecrane touch, imperfecte, care răspundeau capricios la atingerea degetelor.
Atunci de ce îl mai folosește Samsung?
Are rostul lui, așa cum vom vedea mai departe.

S Pen stă într-un locaș în partea dreaptă a telefonului și are un buton discret.
Când îl apropii de ecran și apeși pe buton, apare acest peisaj:

Samsung Galaxy Note 3 S Pen

Acel evantai „Comandă în aer” cuprinde mai multe shortcut-uri către funcțiile telefonului, utile pentru că nu mai trebuie să derulezi nu știu ce meniuri.

Scrii direct pe ecran
De exemplu, cel din mijloc (al treilea),  permite să scrii direct pe ecran. Folositor pentru situații când trebuie să notezi ceva în grabă.
Îl selectezi, apeși pe butonul S Pen-ului și surpriză: obții o captură a ecranului din acel moment, fie că e home screen, un clip video, o pagină web sau o fotografie. Pe captură faci însemnarea dorită. Eu am notat un număr de telefon pe homescreen:

samsung note 3 note pe ecran

Mai departe, poți salva, expedia, nota de mâna unde și cum dorești (în captura de mai jos nu am prins toate opțiunile, ele fiind mai multe):

samnsung note 3 note pe ecran expediere

Fereastră în fereastră
Dacă selectezi ultima opțiune din evantai – „ Fereastră creion” ești îndemnat să desenezi un pătrat/dreptunghi pe ecran, unde și la ce dimensiuni dorești. În ecranul desenat apare instantaneu o listă de aplicații.

note 3 fereastra creion (2)

O selectezi pe cea dorită și în fereastra astfel creată se afișează aplicația.
Eu am selectat Youtube:

note 3 fereastra creion (1)

Sau în timp ce mă uitam la un video am deschis fereastra de telefon:

Note 3 yt tel

Apropo de asta, datorită configurației hardware excelente, pe ecranul Samsung Galaxy Note 3 poți deschide simultan două aplicații care rulează simultan fără probleme. Eu am deschis Gmail + Youtube, pe care am și notat ceva 🙂

Screenshots_2013-10-14-21-42-29 (360x640)

Dacă aș scrie tot ce poate să facă Samsung Galaxy Note 3 cred că ar trebui să îmi iau o săptămână liberă iar rezultatul ar fi o adevărată carte.
Nu am atât timp, așa că am dat doar două-trei exemple. Review-uri găsești o sumedenie pe net.

După experiența mea cu acest smartphone spun că, da, l-aș cumpăra. iPhone-ul pe care îl folosesc pare din alt secol în comparație cu el.

Poate că Samsung Galaxy Note 3 are un meniu uneori cam incoerent (rezultat din dorința producătorului de a pune și aia, și aia), poate că i-ar fi trebuit un capac spate de policarbonat sau metal (apropo, „pielea” de pe spate e chiar plastic obișnuit policarbonat) deși la lansare PR-ul coreean și entuziast al Samsung ne convinsese că e piele ecologică :), dar per total se bate clar, cu încă 2-3 modele ale altor producători, pentru titlul de cel mai bun smartphone al momentului. Mai ales că are și o baterie excelentă, ceea ce contează.

(Poți citi un review bun la Dan.)

Articole populare Ultima luna

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. Eu mi l-am luat deja 🙂 Desi ii fac review mai incolo.

  2. Eu l-am cumparat ieri de la Orange, iar dupa 3 ore a fost scos din oferta. Avea dubios de multe aplicatii Cosmote instalate. 🙂 woops

  3. #3 Comentariu nou

    buna dimineata! stiti cat costa cu prelungirea abonamentului la orange?

  4. #4 Comentariu nou

    @Andie: Nu, nu stiu, dar da telefon la Orange si vei primi raspuns.

Adaugă comentariu