Nici nu mai contează că HQ Intel confundă România cu Bulgaria (vezi captura de la final și later edit), pentru că povestea e frumoasă.

Multinaționalele devin câteodată nesuferite (poate din cauza încăpățânării de a comunica cu noi, muritorii, piți-bombastic  – cunoașteți sintagmele ultra-folosite „inovație revoluționară”, „grija pentru satisfacția clienților” etc), dar uneori fac un lucrul excepțional: schimbă destinul unor oameni cu minți excepționale .
Anul trecut, Intel a descoperit un licean român genial, Ionuț Budișteanu. Reputatul Massachusetts Institute of Technology (MIT) a numit un asteroid după numele lui, ca o recunoaștere a valorii sale.
Anul acesta, tot de la Intel ne mai vine o știre frumoasă: doi studenți români, Victor Popescu și Vlad Alexandru Radu, au luat premiul întâi la Intel Global Challenge, cea mai amplă competiție de planuri de afaceri din lume dedicată studenților din domeniul hi-tech.

Vlad Alexandru Radu si Victor Popescu la Intel Global Challenge

Later edit: Aflu că Victor și Vlad au fost finanțați de o firmă de Bulgaria, de aici caption-ul de pe site-ul organizatorilor.

Competiția a avut loc în Silicon Valley, la University of California, în Berkeley, și au participat 28 de echipe din peste 20 de țări și regiuni. Finaliștii au fost aleși din peste 18.000 de aplicații din peste 60 de țări și regiuni.

Intel Foundation le-a oferit celor doi 10.000 de dolari pentru dezvoltarea proiectului lor: aplicația de cloud computing Gameleon, platformă care permite oricărui utilizator să își creeze propriul joc online de tip multiplayer, într-un singur browser. Interfețele din Gameleon puse sunt  ușor de folosit, utilizatorii neavând nevoie de cunoștințe de programare.
Gameleon publică jocul utilizatorului și îl găzduiește.
Platforma are la bază HTML5, rulând pe orice dispozitiv și browser compatibile cu această tehnologie.

Așa cum spuneam la început, nici nu mai contează că Intel confundă pe portalul propriu România cu Bulgaria, povestea e frumoasă:

gameleon Intel mistake

3 Comments

  1. Conteaza ca valoarea sa fie apreciata si incurajata, nationalitatea/cetatenia este mai putin importanta. Din punctul meu de vedere.

  2. @Cristi: Vezi later edit-ul aparut dupa comentariul tau.

  3. Nu schimba cu nimic datele problemei, exact ce spuneam. Conteaza ce fac ei acolo si ca fac foarte bine.
    Nu stiu daca are sens nationalismul in acest context. 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close