Astăzi, Julius Meinl („Inspiring poets since 1862”) a tapetat vagoanele de metrou cu peste 260.000 de post-it-uri cu versuri, pe care oamenii le pot dezlipi și le pot lua cu ei.

În România, poezie se scrie mai mult decât roman. În fiecare an, sunt publicate peste 20 de volume de poezie și plachete de debut. Dintre toți poeții români, aproximativ 20% au sub 25 de ani. În același timp, Uniunea Scriitorilor din România numără în jur de 800 de poeți, dintre care aproximativ 300 sunt în București.

Prin urmare, poezia este, de fapt, mai prezentă decât oricând în viața secolului 21 – și în viața tinerei generații. Doar că, de data aceasta, poezia se ascunde sub diferite forme, până ajunge să se numească altfel și să nu mai fie recunoscută ca atare: muzică, graffiti, artă urbană și, în final, chiar stil  de viață.

2 Comments

  1. la noi poezie inseamna versuri albe si multi insi care intra in uniunea scriitorilor cu 3 brosurele de cate 40 de pagini. Din pacate!

  2. @iod: Nu conteaza daca au sau nu rima (in definitiv, manelele sunt pline de rima). Cu accesul in Uniune ai dreptate, se produce multa maculatura.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close