Închide

Ce vrei să cauți?

The Pole. O aplicație românească în care cred

shutterstock_105915200Să nu mi-o luați în nume de rău, dar nu prea cred în adunările sau platformele românești gen Start-up Meet.
M-aș bucura să greșesc, dar din minima mea experiență inșii care vin cu proiecte la astfel de evenimente autohone sunt nițel cam ridicoli în imensa majoritate.
Incapabili de concentrare („focusare” – dacă vreți :), însăilează câte o idee în două-trei rânduri powerpoint și așteaptă bani. Mulți dacă se poate. Se irită vizibil dacă potențialii investitori le pun prea multe întrebări.
(La asta putem adăuga paranoia românească cu „nu-ți spun mai multe despre proiectul meu că-mi furi ideea, dar tu dă-mi vreo 20.000 de euro, așa, și ne îmbogățim amândoi”. Dacă chestia cu furtul ideii ar fi valabilă, n-ar mai exista nici Kickstarter, nici alte platforme de acest gen.)

O excepție: vara asta, Matei Psatta mi-a explicat la o cafea proiectul The Pole. Nu a venit cu niciun powerpoint, ci mi-a arătat direct demo-ul aplicației pe telefon.

the pole

Înainte de asta nu s-a dusese la niciun meeting al start-up-urilor mioritice, ci a căutat sprijin, consiliere și feed-back în zone cu adevărat puternice și competente (detalii vă dă el, în caz că dorește). Apoi echipa sa a făcut un lucru simplu: a lucrat, a dezvoltat aplicația, nefăcând din bani vreo obsesie.
Astăzi, proiectul The Pole a devenit public.
The Pole este o aplicație mobilă (valabilă deocamdată pe iPhone) de tip time-out, de promovare a evenimentelor din București (concerte, expoziții etc). Un spațiu de afișaj virtual în care oricine poate crea și „lipi” posterul cu evenimentul pe care îl promovează.
Matei are nevoie de feed-back și ar fi păcat să nu i-l dăm. Pentru că The Pole, simt, s-ar putea să aibă viitor.

Foto: Start-up by Shutterstock

Articole populare Ultima luna

8 comentarii Adaugă comentariu

 1. Multumim mult, Victor!

  Noi tragem tare in continuare. Cat de bine o sa iasa, ramane de vazut. 🙂

 2. Ar fi faina si o versiune pentru Android.

 3. @Florin Andrei e-n lucru, estimam un sfarsit de noiembrie. Android-ul e putin mai pagubos decat iOS, asa ca ne e mai simplu sa testam aici.

 4. Am instalat-o şi eu şi-mi place ce văd. Abia aştept să fie foarte downloadată şi să aflu mai uşor ce evenimente faine urmează în Bucureşti.

  Mi-ar plăcea să existe un sistem prin care să se urce automat afişele evenimentelor de pe diferite site-uri de vânzări bilete. Aşa ar fi populată mai uşor aplicaţia cu evenimente.

 5. Mersi pentru feedback, Cristian. Sistemul de care spui tu chiar e o chestie la care lucram, sper s-o vedem implementata in urmatoarea luna. Ne vedem pe stalp! 😀

 6. Foarte tare, felicitari!
  Astept Clujul in lista de „acoperire” 🙂

  P.S. Grija la font, la About, unde sunt profilele voastre, abia se intelege ce scrie, e prea mic.

  Spor!

 7. Mersi mult, chiar era in lista de modificari, ne bucuram ca am sesizat-o mult! Revenim cu vesti cand e Clujul „up and running”.

 8. #8 Comentariu nou

  Super, ca am inteles eu pina acuma ;-). Ce ar fii cand vad acel afis pe ecan, sa-l si pot descara si cand ma apropie de o locatie de event care este deja activ pe acele ecane, sa im apara pe mobil acel event… adica prin gps etc sa stiu ca in zona va fii in 3 zile de ex concert …
  Succes in continuare, vin la Bucuresti.. dar nu am iPhone 😉

Adaugă comentariu