Aurora Georgescu Blogger

Nu ține numai de bani, ci și de minte și de mentalitate.
În călătoriile mele în străinătate, a fost reconfortant să-i văd pe pensionarii occidentali fiind altfel decât ai noștri: fără expresia aceea acră de înfrânți, de „pe vremea mea, ehhhe…”.
Repet, nu contează (doar) banii, ci atitudinea în fața vieții.

În 2009, la un concurs banal organizat pe acest blog, am avut surpriza ca printre participanți să se afle și o blogeriță de la țară, în vârstă de 60 de ani, doamna Aurora Georgescu. Îmi scria atunci:

Ma pensionasem si stand la tara, nu puteam toca frunza la caini, asa ca, nemaiavand motivatia serviciului, am devenit urgent maestru de ceremonii in ograda: “conduceam” vaca la pasune, tapul la frizerul veterinar, porcii la jir…
Tocmai cand eram pe punctul de a intra si eu in randul babelor, in viata carora nu mai este nici o alta perspectiva in afara acelui loc “unde nu e nici intristare si nici suspin” si o crunta deprimare, veni cumnata-mea, oraseanca, cu o alternativa pentru timpul meu liber: un calculator pe care ea nu-l mai folosea.

In viata mea nu statusem in fata unui PC. Habar n-aveam cu ce se mananca!
Ce-i drept, intai m-am uitat crucis la el, apoi curmezis, si-n cele din urma am lasat vaca si-am luat “taurul de coarne”, infruntand zambetele ironice, neincrezatoare, ale tuturor celor din jurul meu, cu o carticica in fata si cu cumnata explicand prin telefon.
Si uite-asa, am invatat abc-ul calculatorului! Ei, noaptea, firesc, ca ziua…! Si cu cat vedeam lumea virtuala, cu atat mai mult ma minunam: la inceput ca vitelul la poarta noua, dar curand, am inceput sa ma simt ca Alice in Tara Minunilor! Incet-incet, vocabularul meu neos agro-zootehnic, s-a imbogatit si alaturi de tocana, matura, muraturi et company, au aparut mai noile: joystick, load, copi-paste, overstrike…

Patru ani nu am mai știut nimic de doamna Aurora Georgescu, astăzi la 64 de ani. Până ieri, când mi-a trimis un e-mail, rugându-mă să o ajut la promovarea noii cărți pentru copii pe care a scris-o.
Ceea ce și fac.
(Dacă aveți copii, blogul respectiv e util.)

Chapeau bas, Doamnă!

5 Comments

  1. M-am speriat cand am deschis link-ul si am vazut in intreg primul ecran chestia aia cu sisteme de incalzire cu infrarosu 🙂

  2. Sunt onorată! Mulţumesc mult.

  3. Felicitari doamnei, interesanta poveste! Eu sper ca nu e cea mai in varsta bloggerita si ca mai sunt si altele nestiute pe acolo pe undeva. As fi curioasa daca aceasta e prima carte publicata si cum i-a venit ideea.

  4. Cand am citit titlul „Probabil cea mai in varsta blogerita din tara” am crezut că e vorba despre o doamnă de 90-100 de ani. Cînd colo, e vorba despre o doamnă care intră în categoria „bătrânilor tineri”, adică între 60 şi 65 de ani. Cred că sunt foarte multe persoane de vârsta asta care scriu pe bloguri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close