Închide

Ce vrei să cauți?

Salariile medii în Social Media: 450-1000 de euro

Salariul mediu lunar al unui angajat român responsabil cu Social Media este de 660 euro net, în timp ce salariile medii pentru Social Media Manager ajung la 844 euro, pentru Social Media Specialist la 603 euro și pentru Online Manager la 775 euro – reiese din studiul „State of Social Media Employment”, realizat de Evensys în colaborare cu Portal HR și prezentat la Webstock 2013.

Pentru poziţia de Social Media Manager, media salarială urcă la 1000 euro pentru cei care au peste 2 ani de experienţă în domeniu
Doar 8% dintre cei care au rolul de Social Media Manager au un nivel de venit între 2000 şi 4000 euro, în timp ce 37% dintre cei care au rolul de Social Media Specialist câştigă între 500 şi 1000 de euro
Datele provenite de la companii confirmă niveluri între 600 şi 900 euro net pentru poziţia de Social media Manager, respectiv 450 – 900 euro net pentru Social Media Specialist

Alte concluzii:
•    Nivelul salariilor în 2013 faţă de 2012 a rămas constant, lucru care este pozitiv în contextul în care există specializări pe piaţa forţei de muncă pentru care nivelul salarial a scăzut în continuare.
•    Specialiştii cu peste 2 ani de experienţă  au diferenţe salariale  semnificative faţă de cei proaspăt intraţi în această industrie.
•    Există mult mai mult interes pentru cifre, a crescut volumul de rapoarte solicitate de alte departamente, ceea ce confirmă posibilă dezvoltare viitoare.
•    Majoritatea specialiştilor au fie titlul de Social Media Manager (19%) fie titlul de Social Media Specialist (13%).
•    Specializările care par să ducă către o carieră în Social Media sunt PR (15%) sau presă (11%)
•    Departamentele din care tind să facă parte aceste responsabilităţi sunt fie cel de Marketing, fie cel de Social Media (acolo unde există)
Prezentarea integrală, aici.
(Ilustrație: Dreamstime)

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Probabil astea sunt cifre valabile in capitala. In Cluj e 200 euro :))

  2. #2 Comentariu nou

    @Roxana Crisan: 🙂 Este vorba de salarii medii. Studiul a fost facut la nivel national si da, majoritatea celor care au raspuns la chestionar sunt din Bucuresti banuiesc.

  3. Adevarat ca is cam mari :)) fata de ce-i in provincie

  4. Ideea e ca se plateste relativ ok in Social Media si tot mai multi isi vor indrepta privirile si scopurile in aceasta directie. Destul de ‘pompoase’ numele job-urilor 🙂

Adaugă comentariu