thebrain-on-cloudNe vin multe idei dar din lipsă de organizare se pierd înainte de a le duce mai departe pentru că le uităm pur și simplu.
Computerele noastre sunt pline de documente și imagini disparate, foarte rar organizate în foldere.
Pierdem mult timp adesea în căutarea unui fișier ascuns prin hard disk.

De vreo două zile, mă fascinează o aplicație web care organizează informația din computer și de pe Internet după un model inspirat de creierul uman.
Se numește chiar așa, TheBrain.

TheBrain îți permite să ordonezi fișierele, link-urile paginilor web, capturi web, notițe rapide pe baza unor legături logice. Marele avantaj este că poți vizualiza întreg peisajul dintr-o privire.
Spre exemplu, așa arată un „creier” creat de un cercetător în științele cunoașterii prin organizarea arhivei sale din computer:

TheBRAIN exemples

Aplicația TheBrain basic este gratuită iar cea PRO, pe bază de abonament anual.
Mai multe informații, într-un scurt tutorial pe care l-am scris pentru tinerii inventatori din comunitatea SmartNation.

3 Comments

  1. hmmm… nu e asa diferita de o aplicatie de mind map. Am avut si eu o problema similara, si un mindmap a fost cat de cat de ajuns. Acum incerc sa vad daca merge si cu un fisier in excel.

  2. Suna interesant…o sa-l incerc…

  3. Chiar daca ma consider o persoana organizata, multimea informatiilor care mi se par indispensabile nu e intr-o ordine logica.

    O sa incerc aplicatia sa vad cum functioneaza.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close