Închide

Ce vrei să cauți?

Viteza maximă de Internet posibilă acum în România: 1Gbps

O vacă din Olanda consumă, în medie, 200 MB trafic de Internet pe an pentru a comunica cu fermierul său.
Nu e banc, dovadă infograficul din acest post.

Din cei peste 7 miliarde de oameni care populează acum Pământul, aproximativ 2,4 miliarde folosesc Internetul.
Numărul de computere, telefoane, tablete, console ș.a.m.d. conectate în prezent la Internet a depășit 10 miliarde și se așteaptă să ajungă la 28 de miliarde în 2020.

Dacă în afară de echipamentele electronice adăugăm și celelalte lucruri și ființe (de exemplu, vaca olandeză) care se vor lega în viitor la Internet (conceptul de Internet of Things), vom ajunge la uluitoarea cifră de 50 de miliarde conexiuni:

ciscoinfographic_internet of things

Să revenim: avem 2,4 miliarde de utilizatori Internet și 10 miliarde de electronice conectate.
Media rezultată:  peste 4 device-uri  pe fiecare conexiune la net.
Dacă eliminăm din această ecuație instituțiile și companiile, ne rămân utilizatorii rezidențiali.

Și în cazul acestora, numărul de computere, telefoane, console, music playere, smart TV-uri conectate concomitent la aceeași conexiune din locuință a crescut și va mai crește.

UPC: Putem să oferim viteză de download de 1Gbps

Este și concluzia unei întâlniri amicale pe care am avut-o sâmbătă cu o seamă de cititori ai blogului meu. (Unii au venit din provincie și le multumesc pentru efort).
Am ajuns împreună la concluzia că în familia fiecăruia dintre noi sunt conectate la net cel puțin 3 device-uri concomitent.
(De altfel, studiile GfK arată că în România, în 2012, media de utilizatori de Internet fix/pe locuință era de 2,5 persoane.)

UPC Fiber Power 200

Întâlnirea a fost o ocazie să testăm, într-un loc neutru (o cafenea din București), conexiunea  Fiber Power de până la 200 Mbps (download) oferită de UPC, lansată recent în mai multe orașe din România: București, Timișoara, Cluj Napoca, Ploiești, Galați, Iași, Bacău, Sibiu și Constanța.
De ieri, alte câteva orașe s-au adăugat pe lista localităților în care oferta Fiber Power 200 Mbps este valabilă: Vatra Dornei, Târgu Neamţ, Târgu Frumos, Ţăndărei, Caracal. (Vezi la final informații suplimentare despre ofertă).

UPC anunţă şi capabilitatea reţelei sale de a oferi viteze de până la 1 Gbps, demonstrată public, cea mai mare viteză de Internet rezidențial din România.

Viteza de 1 Gbps este pregătită pentru viitor: foarte puține dintre computerele și tabletele pe care le folosim acum pot susține o viteză mai mare de 200 Mbps plus că marea majoritate a site-urilor restricționează viteza de acces la această valoare.

Situație care nu va mai dura probabil foarte mult, dat fiind cât de repede evoluează industria online.

Au mai scris despre întâlnirea de sâmbătă:
Dragos, John, Cristian Nicolau, Iulian, Cristian Lia.

Informații oficiale despre vitezele de 200 Mbps si 1Gbps oferite de UPC.

Galerie foto by Computerica.ro:

 

 

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu