shutterstock_93296761

Există în România câteva bloguri care nu apar în topurile Zelist, despre care nu prea vorbește lumea la bere dar care sunt foarte bune.
Fără indignări inutile și grăbite, fără posturi alcătuite pe obsesia SEO, fără advertoriale, aceste bloguri reușesc ce reușește orice carte bună: vin cu observații/idei memorabile, cu analize alerte și valabile asupra realității.

Unul dintre aceste (puține) bloguri este cel al lui Dan Alexe, CabalinKabul (autorul a stat vreo doi ani în Afganistan).

Un exemplu de postare, de astăzi: Popor tâmpit de presă:

Dragi colegi, de ce vă mai plângeți că cititorii sînt idioți?
Voi îi faceți așa. Voi îi țineți în izolare și ignoranță, iar după aia disperați că nu mai cumpără lumea ziarele.
Voi nu vedeți lumea din jurul vostru (…)? Voi creați idioțenia și derivele fasciste, iar după aia vă smiorcăiți că trăiți într-o țară de rahat…“

Orice asemănare cu România nu este întâmplătoare.
Lectură plăcută, dacă pot spune așa!

(Foto: Portrait by Shutterstock.com)

4 Comments

  1. Dan Alexe e o figură bizară, posibil să fie un nebun care cochetează cu genialitatea sau un fals intelectualist. L-am descoperit recent și eu. Scrie foarte bine și dovedește că filtrează ceea ce gândește. Controversat. A cam dat de pământ cu aura lui Petre Țuțea, intitulându-l habotnic, antisemit și scritor-gânditor cel puțin îndoielnic. L-a contrazis cu vehemență pe George Călinescu pe tema barbiană a lui ”Nastratin Hogea la Isarlîc”… încă rumeg scrisele lui și mi-e teamă să nu fiu de acord cu el… Posibil să fie cam grandoman, să forțeze limitele unor recenzii, dar cred că e un condei de urmărit.

  2. Scuze, dar blogul e in romana, nu in Romania (ci ‘in Belgia’).
    Dan Alexe a facut mult mai mult cu cele citeva zeci de limbi pe care le vorbeste si/sau citeste decit sa stea doi ani la Kabul (si sa realizeze un documentar premiat pe chestia asta). Dar grandomania exchibitionista l-a lovit numai dupa implinirea virstei de 50 de ani si, respectiv, ‘lovitura de stat’ de anul trecut.

  3. @pegassus: Multumesc pentru precizari, Pegassus.

  4. Se aplica si la unele bloguri nu doar la presa ce zice baiatul asta.

    Mai ales cei care se vaita ca cititorii ii injura.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close