Stefan Mindea Brain Institute Romania

Stefan Mindea Brain Institute RomaniaCred că îți trebuie ceva rezistență nervoasă ca să nu fugi unde vezi cu ochii.
Să te întorci în România după ce ai ajuns profesor de chirurgie la universitate americană Stanford, una dintre cele mai prestigioase din lume.
După ce ai devenit un neurochirurg cunoscut în California și Statele Unite.
Să te întorci în România și să aștepți de șase luni ca Ministerul  român al Sănătății să îți recunoască/echivaleze diploma de doctor în medicină. (Că dacă Statele Unite erau în Uniunea Europeană era mai simplu, că stai să vezi…)

Birocrații ăștia au înnebunit de tot. Cum să nu recunoști o diplomă de la Stanford?!

(Later edit: Conform comentariului de mai jos, problema urmează să fie rezolvată:
„Multumim. La o ora dupa incheierea conferintei de presa, dr Mindea a fost anuntat ca i s-a aprobat echivalarea studiilor la Ministerul Educatiei si ca joi la ora 15:30 va avea hartia in mana. Asteptam cu incredere.”)

Sunt români care, oricât de bine ar duce-o în țările dezvoltate în care au emigrat, au o obsesie: să se întoarcă cândva și să lucreze în România.
Nu e vorba neapărat de neadaptare pe meleaguri străine, de faptul că ești privit aiurea ca venetic (în SUA nu prea se întâmplă asta), că ai putea câștiga mai mulți bani aici (e aproape exclus).

Pur și simplu, țara te cheamă înapoi și tu vii pentru că așa simți că e bine.

Caz:
Profesor Dr. Ștefan Mindea, specializat în neurochirurgie spinală minim-invazivă, director al secției de neurochirurgie spinală al Centrului Medical Universitar Stanford (foto).
Dr. Ștefan Mindea a fost recunoscut în Top 5 al celor mai buni chirurgi de la această universitate timp de cinci ani la rând.

A emigrat de la patru ani în Statele Unite, nu a uitat să vorbească românește iar anul trecut și-a luat cei patru copii (între timp a apărut și al cincilea) și s-a întors în România, pentru a opera la Brain Institute din cadrul Spitalului Monza.

Povestea Brain Institute.

Brain Institute Bucharest Romania

Mai întâi a apărut Spitalul Monza. Se află lângă Arena Națională.
Specializat în chirurgie cardiovasculară. E o investiție italiană de 40 de milioane de euro a Grupului Policlinico di Monza (10 spitale în Lombardia și Piemonte).
Pentru că dotările și aparatura sunt de ultimă oră,  deschiderea unei secții de neurochirurgie a fost foarte potrivită aici.
S-a mai investit un milion de euro în echipamente medicale și așa a apărut Brain Institute, fondat de Dr. Sergiu Stoica (neurochirurgie vasculară și tumorală, specializat  în Franța și Canada, a pus bazele și a coordonat departamentele de neurochirurgie de la Spitalul M.S. Curie și Spitalul Euroclinic), de Prof. Dr. Ștefan Mindea (neurchirugie spinală) și  de Dr. Anca Vișan (neuroanestezie).
Brain Institute și Spitalul Monza arată așa:

Filosofia Brain Institute.
Bolnavul nu mai este alergat pe la diverse clinici și spitale (Te doare capul? Du-te și fă analize acolo, RMN dincolo…). Este luat  de echipa de medici pe baza fișei electronice și tratat complet. De pildă, în spital este și o secție de stomatologie care rezolvă eventualele infecții dentare înainte de intervenția neuro sau cardiovasculară.

Antreprenoriat social
Brain Institute funcționează pe principiile non profit.
Investitorii și fondatorii (aceștia din urmă au statut de angajați)  nu doresc să încaseze devidente sau să repatrieze profitul în Italia, ci îl reinvestesc. După ce se scad salariile medicilor și personalului plus cheltuielile de funcționare, profitul este reinvestit în dezvoltare, cercetare (buget de 200-300.000 de euro anual) și modernizare – explică Ionuț Pătrăhău, co-fondator si director executiv.
Parcă sună un pic mai bine decât în cazul altor spitale private, deținute de fonduri de investiții interesate (cum e și normal) de un exit cât mai profitabil.

Detalii: Spitalul Monza și Brain Institute.
FOTO: Dragoș Asaftei, căruia îi mulțumesc.

7 Comments

  1. Multumim. La o ora dupa incheierea conferintei de presa, dr Mindea a fost anuntat ca i s-a aprobat echivalarea studiilor la Ministerul Educatiei si ca joi la ora 15:30 va avea hartia in mana. Asteptam cu incredere.

  2. Am 75 ani ,am avut nevoie la recomandarea medicului specialist sa fac un RMN. Pe internet am dat peste spit.MONZA care oferea ac.investigatie sa fie facuta gratuit si am obtinut programarea in 2 zile.Nu mi-a venit sa cred ,am mai incercat si in alte centre sa fac programare , am fost trecuta pe o lista de asteptare, au trecut 3 luni si nu mi-a venit randul. Sunt socata (in sens pozitiv) ca in ROMANIA am putut obtine un lucru ,ptr. mine f. important, atat de repede si pe de-asupra si gratuit. Am facut RMN-ul, in conditii exceptionale .M-am exprimat la receptie “multumesc lu Dumnezeu ca am apucat sa fiu tratata REGESTE .Mii de multumiri celor care au facut posibil acest lucru (m-am simtit in alta lume )desi bolnava , sunt fericita. FELICITARI spital MONZA.

  3. D-l dr. Mindea opereaza si pe zona cervicala ? Multumesc anticipat

  4. Aş dori să iau legătura cu dl. doctor Ştefan Mindea! Are cineva date de contact!

  5. Telefonati sau mergeti la clinica.

  6. Pe d-nului doctor îl găsiți la Spitalul de Ortopedie și Neurochirurgie Medlife B-dul Ferdinand 98-200(intrarea este pe strada Matasari)de luni și marți.Mergeți și vorbiți în recepția spitalului pentru programare.Este un doctor foarte bine pregătit care nu a uitat să fie om.

  7. Dr Stefan Mindea … este un Dr pentru cine nu l-a cunoscut… am avut o experienta atat de neplacuta de o sa interpretati in fel si chip intamplarea… am fost cu mama mea la el pt o consultatie(300 Ron) in urma unui AVC ischemic si acest Dr I-a prescris aspenter timp de 3 saptamani ca si tratament plus o programare la un alt medic dupa aceste 3 saptamani si un set de RMN-uri(1100 Ron), ca dupa 2 sapt si 1/2 sa primim un telefon de la clinica unde facusem atat consultatia cat si programarea urmatoarei condultatii, sa nu se spuna ca din motive necunoscute consultatia a fost reprogramata peste o alta luna de asteptare, am facut reclamatie pe pagina de Fb a clinicii respective, ne-au sunat cam in 2 ore sa ne spuna ca a fost reprogramata defapt in cateva zile …. Cine nu crede poate verifica Pozimed pe Facebook la sectiunea Reviews … Dr Mindea si-a luat banii pe condultatie comision de pe urma RMN-urilor recomandate iar Mama s-a ales dupa o cheltuiala de 1400 Ron cu aspenter si niste Poze … Cam asta este Dr Stefan Mindea scolit in USA si intors in Romania… nu vreau sa par subiectiv dar cred ca de serios ce a fost l-au exportat Americanii …. povestea noastra s-a terminat ca si cum am fi fost datori fata de el si clinica Pozimed, nu am mai fost contactati…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close