Închide

Ce vrei să cauți?

Nou la Orange: 4G pentru toate orașele importante și teste cu 230Mbps

Orange 4G
Orange 4G

O definiție mai relaxată a Internetului mobil 4G poate suna așa: e ca și cum ai cupla fibra optică de casă sau de la birou la smartphone/tabletă, atunci când ești pe drum.
Este o schimbare uriașă în traficul de date mobile, care începe acum și cu care ne vom obișnui în următorii ani: nu vom mai simți vreo diferență între viteza Internetului atunci când navigăm de pe computer față de cea de pe echipamentele mobile.

Avem nevoi de Internet mobil la asemenea viteze?
Da, pentru că apetitul pentru conexiuni mobile crește. La nivelul grupului Orange, traficul mobil de date a crescut în ultimul an cu 58%, fiecare utilizator accesează Facebook de două ori pe zi în medie iar aplicația mobilă care aduce posturile de televiziune pe smartphone/tabletă Orange TV GO a fost descărcată de 468.000 de ori.

4G de la Orange în 1000 de localități
După ce a plătit aproape un sfert de miliard de euro pe licența pentru frecvențele 4G și după ce a mai investit 130 de milioane de euro în modernizarea antenelor, de luni, 7 aprilie, Orange oferă Internet mobil 4G în toate reședințele de județ (în total, în peste 1.000 de localități). Rețeaua 4G de la Orange acoperă astfel mai mult de 45% din populația totală a României și mai mult de 73% din cea urbană.

Asta înseamnă că dacă ai un abonament 4G (și un smartphone compatibil) ajungi la viteze reale de download de 30 Mbps și de upload de 15 Mbps. Există și opțiunea Super Fast, caz în care vitezele medii reale de download ajung la 60 Mbps și upload de 30 Mbps.

Orange 4G

Teste cu 4G+. Viteză până la 300 Mbps
Deocamdată nu avem pe piață smartphone-uri și tablete 4G+, dar dacă vrei să vezi care este viitorul în Internetul mobil, poți merge la anumite magazine Orange (Cluj-Napoca – Blvd. 21 Decembrie 1989, Nr. 23-25; Brașov, Str. Mureșenilor, Nr. 1; Iași, Str. Anastasie Panu, Nr.52; Galați, Str. Brăilei, Nr. 134A; Timișoara, Blvd. Republicii, Nr. 8; București – Europa House; București – Orange shop Băneasa; București –  Universitate Dunărea) să testezi asemenea viteze. În acest stadiu, sunt teste „de laborator” (la demonstrația de astăzi cu un modem Huawei s-au atins 230/240 Mbps la download și 40Mbps la upload), dar cred că într-un interval de timp rezonabil vor începe să apară zonele acoperite 4G+.

Orange 4G
Jean Francois Fallacher, șeful Orange România, anunță lansarea 4G

Oferte pentru roamingul
Cam oricine a călătorit în străinătate și a folosit telefonul mobil așteaptă cu oarece emoție factura.
De aceea mi se pare de mare interes anunțul făcut astăzi de Orange:
Minutele naționale din noile abonamente Cangur și Panteră pot fi folosite pentru apeluri internaționale către rețelele fixe și mobile din țările Uniunii Europene, SUA  și Canada.
De asemenea, noii clienții care aleg abonamentele Panteră își vor putea folosi minutele, mesajele scrise şi traficul de internet în roaming, fără o taxă suplimentară (numai în Zona 1). Astfel, Orange continuă iniţiativa începută anul trecut prin opţiunea Go Europe şi face un nou pas catre o comunicare fără graniţe în interiorul spaţiului european.

Două cartele SIM pe același abonament
Clienții care aleg un abonament Panteră au acces la Internet 4G și primesc gratuit încă o cartelă SIM, pentru a folosi acelaşi trafic de internet inclus în abonamentul lor pe un al doilea dispozitiv – tabletă sau modem – a mai anunțat Orange.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu