Acum vreo doi-trei ani, în plină criză, m-am întâlnit la București, la o cafea, cu un oficial regional al uneia dintre cele mai corporații din lume.
Era interesat de presa din România. Vizitase redacții, se întâlnise cu jurnaliști, în încercarea de a găsi spații decente de promovare.
Cel mai mult i-a plăcut la Decât o Revistă, unde văzuse multă pasiune și seriozitate editorială. (În final, mai mult ca sigur că nu a oferit niciun sprijin, dar nu asta e povestea principală.)

Știm, proiectul Decât o Revistă se chinuiește să reziste financiar într-o presă românească debilă. Și rezistă.
În peisajul acesta trist, mi se pare de aplaudat evenimentul pe care îl pregătește pentru toamnă: a patra ediție a conferinței internaționale The Power of Storytelling.

The Power of storytelling (640x327)

Din comunicatul oficial:

Peste 10 specialiști internaționali din marketing, jurnalism, antreprenoriat digital și leadership vin la București (17-18 octombrie) pentru a vorbi despre puterea storytelling-ului de a crea conexiuni, de a inspira și de a produce schimbare.
Peste 300 de participanți români și străini sunt așteptați să îi cunoască pe invitați și, împreună cu ei, să exploreze trecutul, prezentul și viitorul poveștilor, să aprofundeze instrumentele storytelling-ului și să învețe să fie comunicatori mai buni.
Invitații care au confirmat prezența la conferință sunt jurnaliști, fotografi, antreprenori și inovatori recunoscuți internațional, câștigători a numeroase premii:
  • Jacqui Banaszynski, reporter, editor și profesor cu experiență de 30 de ani, câștigătoare a unui Premiu Pulitzer.
  • Kelley Benham, reporter și editor nominalizat la Pulitzer, în prezent profesor de jurnalism la Indiana University.
  • Leigh Hafrey, Lector la MIT Sloan School of Management, unde predă cursuri de comunicare, etică și leadership.
  • Chris Jones, reporter pentru Esquire și ESPN The Magazine, dublu câștigător al National Magazine Awards.
  • Greg Marinovich, fotograf premiat cu Pulitzer, producător de filme documentare și editor foto, cu experiență de 25 de ani în zone de conflict.
  • Amy O’Leary, reporter The New York Times, specializat în jurnalism multimedia și inovație digitală.
  • Lisa Pollak, reporter și producător radio, cu experiență de 10 ani la This American Life, câștigătoare de Pulitzer.
  • Jonah Sachs, specialist în marketing, designer, autor și antreprenor, co-fondator și CEO al Free Range Studios.
  • Lea Thau, producător și director radio, fost Director Executiv și de Creație al organizației The Moth, premiată cu un Peabody.
Puteți citi mai multe despre fiecare pe site-ul conferinței.
Mai multe detalii despre program și înscriere, precum și despre restul de vorbitori, vor fi anunțate la sfârșitul lunii mai. Până atunci, vă invităm să ne urmăriți pe Facebook, pe Twitter și pe site pentru informații de ultimă oră, resurse utile și noutăți despre invitații de anul acesta.
Despre The Power of Storytelling
The Power of Storytelling este o conferință anuală internațională, unică în Europa de Est. Inițiat în 2011 din credința că poveștile bine spuse ne pot schimba viețile și pot fi folosite în multe domenii, evenimentul atrage în fiecare an jurnaliști, scriitori, comunicatori, producători, artiști, specialiști în marketing, activiști, antreprenori și lideri.
Despre Decât o Revistă
Decât o Revistă (DoR) este o revistă trimestrială generalistă care publică povești despre cum trăim azi şi care explorează familiarul realităţii româneşti, experienţele şi trăirile care ne sunt comune. DoR reflectă şi explică, în cuvinte şi imagini, ideile şi obsesiile României de azi, fie că sunt schimbări sociale, trenduri culturale sau decizii personale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close