Închide

Ce vrei să cauți?

Partea sănătoasă a acestui popor

glenfiddich
glenfiddich

Chiar nu are rost să ne descurajăm. Românii nu înseamnă doar clovnii îmbuibați din politică și maimuțele date cu sclipici de la TV.
E adevărat, ăștia sunt foarte vizibili.
Și clovnii, și maimuțele se cațără pe garduri și țipă „Noi suntem cei mai importanți, adevărații momentului, modele pentru voi, triștilor!”.

Dacă-i ignori (e greu!) și privești în jur, vezi și altceva.
Români care chiar au ceva în cap și chiar fac ceva. Apar rar în ziare sau la TV (deșteptăciunea nu face audiență) pentru că au bun simț. Întâi construiesc și numai dacă reușesc ies pe scenă. Uneori nici atunci.

Proiectul de care v-am mai povestit, Book of Success, își propune să devină în timp un soi de enciclopedie a românilor despre care se vorbește puțin, dar care fac mult. Un exemplu: Mihai Pohonțu, 35 de ani, unul dintre cei care au pus baza producției de jocuri în România și ajuns acum vicepreședinte Walt Disney.

Vă cer ajutorul
Book of Success a pornit de astăzi în descoperirea altor tineri români care dau semne că sunt capabili de realizări excepționale.
Tineri care au idei inovatoare, frumoase, de succes, nu contează în ce domeniu: antreprenoriat, tehnologie, online, pictură, teatru, muzică, sport, literatură, inițiative sociale șamd.
Imposibil să nu știi vreunul.

Te invit să nominalizezi într-un comentariu la acest post unul sau mai mulți români despre care crezi că va ajunge celebru, că va avea realizări deosebite, pentru că deja dă semne în acest sens.
În afară de nume, rugămintea este să și justifici în câteva cuvinte alegerea ta.

Un  premiu „vechi”
Proiectul Book of Success este sprijinit de Glenfiddich, cel mai premiat single malt din lume.
Pentru ajutorul dat în alcătuirea unei liste cu tineri români cu potențial de succes, am de oferit un Gift Pack Glenfiddich, ce conține o sticlă de Glenfiddich, un pahar pentru whisky și un coaster de lemn.

glenfiddich

Voi selecta comentariile valide și prin tragere la sorți voi desemna un câștigător.

Deci, care este nominalizarea ta? Ce tânăr din România crezi că va ajunge departe?

Articole populare Ultima luna

18 comentarii Adaugă comentariu

  1. Dragos Stanculescu – http://www.facerig.com
    Proiectul sau, Facerig, este cel mai bine finantat proiect romanesc pe Indiegogo, iar acest lucru cred ca spune destule despre viziunea sa si executia acesteia.

  2. Victor, eu il propun pe Andrei Ignia/Bulb 27. Ii gasesti aici creatiile: http://bulb27.ro/. Andrei nu e doar designer de lampi industriale si vintage, ci e unul dintre cei mai inovatori si creativi oameni ai vizualului din Iasi. De la fotografie, la editare video, la design, l-am vazut pe Andrei facand o multime de lucruri frumoase. Cred ca brandul lui, Bulb 27, are sanse sa devina unul de referinta in designul de obiect din Romania si Europa si merita sa vorbim mai mult despre el. Arunca o privire pe site-ul lui si pe pagina de Facebook Bulb 27 si ai sa vezi despre ce vorbesc.

  3. #3 Comentariu nou

    Flaviu Cernescu – slackline.
    „Îndrăznind în abis: în vârful degetelor, pe coardă, deasupra unui hău de 61 de metri“ – asa a scris Daily Mail pe 24 februarie. „Probabil singurul român despre care publicaţii celebre din Marea Britanie au avut, anul acesta, numai cuvinte de laudă.„Daily Record“, „Daily Mail“ şi „The Telegraph“ au fost uimiţi cum tânărul din Timişoara traversa un baraj pe o coardă” scrie Ștefan Both în Adevărul. Cele mai spectaculoase highline-uri spune Flaviu ca sunt „Pâlnia de la Lacul Iovanu şi Apeductul de la Secu … sau poate avenele din Apuseni (Gemanata şi Bortig)”.
    Se pregătește acum pentru slackline legat la ochi şi jonglerii la mare înălţime. (slackline = folosirea unei benzi de nylon, cu lăţimea între doi şi cinci centimetri, care se prinde la ambele capete de puncte fixe: arbori, balustrade, pitoane de escaladă; Practicantul caută să-şi menţină echilibrul şi să execute mişcări acrobatice pe coarda suspendată la diferite înălţimi).
    Filmări, fotografii și interviuri găsiți pe profilul lui Flaviu: https://www.facebook.com/flaviu.cernescu?fref=ts

  4. Neaparat pe lista asta trebuie sa apara si Dumitru Popescu (http://en.wikipedia.org/wiki/Dumitru_Popescu), Presedintele ARCA – http://en.wikipedia.org/wiki/ARCA_(NGO), o asociatie care face lucruri absolut extraordinare pentru explorarea spatiala cu totul produs in Romania. Recunoasterea eforturilor ARCA nu a venit doar din partea NASA, ci si din partea competitiei Google Lunar X Prize, in care echipa romaneasca a participat.

  5. #5 Comentariu nou

    Bogdan Nechifor (25) e actorul care dupa ce joaca Hamlet la TNB, isi ia rucscul in spate si cutreiera lumea, alaturi de actori din alte tari, pentru a gasi si experimenta noi forme de teatru. Teatru autentic, in care spectatorul nu este un simplu participant, ci un om cu care se leaga conexiuni si povesti.
    Fondator al Companiei de Teatru Labirint, trainer la asociaţia Teatrul Fără Frontiere, Ideo Ideis.
    Cine a participat la proiectele lui In labirint, dupa Brioc, Teatru de Sufragerie sau Conferinta pasarilor stie ca undeva, in el, o rotita se invarte acum altfel.

  6. Eu. Presupun ca nu te asteptai sa vina cineva cu vorba asta 🙂

    Am tehnocultura.ro de doi ani de zile si imi propun sa fac site-ul celebru. Acolo public 1-2 articole pe zi despre stiinta si tehnolobige. Explic de ce cerul pe Marte este albastru si de ce lungimea vietii omului este inscrisa ADN-ul lui, plus multe altele.

    Suntem in pregatiri cu TVS, canal te televiziune locala din Brasov, pentru emisiunea Tehnocultura, ce va avea si canal de YouTube. La fel, dupa ce se linistesc putin apele cu lansarea emisiunii incep sa pun cap la cap materialele pentru cartea tehnocultura, o carte ce va raspunde la o multime de intrebari aparent banale cum sunt: de ce e cerul albastru, ce este vantul sau focul, cum fucntioneaza TV-ul si altele.

    Da, consider ca am sanse mari sa devin celebru si sa atrag oameni catre stiinta.

  7. In timp ce citeam articolul, ma gandeam la cel putin 10 oameni care fac lucruri bune in diverse domenii. Apoi m-am gandit la aia 80 care, anual, fac cel mai frumos festival de muzica din tara: PLAI Festival.

    Nominalizarile mele merg catre Andreea Iager-Tako si Norbert Tako, cei doi oameni care, la 19 ani, in loc sa se bucure de viata si tinerete, au ales sa munceasca zi si noapte pentru a-si vedea visul implinit: un festival de world music la Timisoara. Au trecut 8 ani de atunci (in 2006 a fost prima editie, in 2014 e a 9-a) si festivalul a crescut si a format oameni prin programul de voluntariat (unic in Romania, as zice eu): PLAI e 100% voluntariat si asa va fi mereu.

  8. #8 Comentariu nou

    Cei doi R acceptati la YCombinator: http://www.infoarena.ro/blog/interviu-two-tap

  9. #9 Comentariu nou

    Il propun pe Alexandru Radovici. Mi-a fost profesor acum un an si a fost singurul curs la care am bifat prezenta 100% in toti cei 4 ani de facultate. Pune suflet in tot ceea ce face. Vad ca anul acesta a fost remarcat si de cei de la Forbes http://www.forbes.ro/articles/30-sub-30-programarea-o-joaca-de-copii_0_10326

  10. pe Andreea Badala care la nici 30 de ani a pus pe picioare brandul de fashion Murmur ce a cucerit deja o lume intreaga

    http://www.murmurstore.com/
    https://www.facebook.com/MurmurClothing

    tot din lumea fashion este si Maria Lucia Hohan, deja o preferata a vedetelor de la Hollywood
    http://www.mlh-shop.com/

  11. Mihai Pătrașcu – Evomag

    Mihai Pătraşcu a lucrat ca angajat doar un an în cei 31 pe care i-a împlinit şi se declară fericit că a luat decizia să muncească pentru afacerea proprie, evomag.ro, pe care a pornit-o cu bani împrumutaţi şi pe care a dus-o la 20 de milioane de euro.

    http://www.businessmagazin.ro/analize/comert/a-devenit-antreprenor-cu-bani-imprumutati-si-cu-o-rabla-de-dacie-acum-face-20-de-milioane-de-euro-12539885

  12. Copolovici punct ro

  13. http://horiacolibasanu.com/ De ce? Pentru ca de mult timp nu a fost un roman care sa infrunte natura asa cum face Horia!

  14. #14 Comentariu nou

    Ii propun pe Bogdan Savonea (puteti cauta despre aplicatia lui „The Pole”.
    https://www.facebook.com/bogdan.savonea.5?fref=ts

    Il mai propun si pe Victor Miron, cel care face Clujul sa citeasca carti. La fel, puteti gasi informatii despre el pe net…

  15. Ii recomand pe Mircea Cimpoi care studiaza la Oxford Computer Vision – sisteme vizuale artificiale, fondator de onoare crestemidei.ro 🙂 si studentul roman al anului in Europa (LSRS) http://www.voceatransilvaniei.ro/absolvent-de-cluj-doctorand-la-oxford-mircea-cimpoi-este-unul-dintre-putinii-romani-admisi-de-prestigioasa-universitateun-tanar-din-cluj-este-doctorand-la-prestigioasa-universitate-din-oxford-el-est/

  16. #17 Comentariu nou

    Buna ziua. Eu o propun pe ionela chirciu. Fara sa aiba pile / relatii dupa ce a absolit masterul la unarte a fost angajata (primul ei job) in functia de consultant artistic la cel mai mare lant de mall uri din tara. Creeaza concepte vizuale artistice avand rol estetic si comercial si este unul dintre oamenii despre care vom mai auzi. Site: http://www.ionelachorciu.ro (neactualizat
    cu informatii despre activitatea recenta)

  17. Catalin Vasilescu, din Mediaș. Un puști de liceu, cu blog despre Bear Gryls, care l-a si inspirat. E suficient sa amintesc ca a ajuns si pe Mont Blanc?
    http://catalinvasilescu.ro/mont-blanc/

Adaugă comentariu