alcohelp

Cunoaștem cu toții persoane care și-au distrus viața pentru că, în loc să se bucure de plăcerea unui pahar sau două cu prietenii, au încercat să-și rezolve toate problemele înecându-se în alcool.
Linia dintre un consum omenesc și dependență este trecută adesea fără să simți și dezastrul începe.

Mâine, joi, 12 iunie, ALIAT (Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor), amplasează în Centrul Vechi, la intersecția dintre strada Smârdan și strada Lipscani, aproape de Banca Națională a României, între orele 15.00-20.00, Caravana Alcohelp.

Ce se întâmplă  la Caravan Alcohelp
Este un loc unde doritorii își vor putea evalua consumul problematic de alcool cu ajutorul testului AUDIT, recomandat de Organizația Mondială a Sănătății, să primească informaţii despre consumul responsabil şi despre efectele consumului abuziv. De asemenea, vizitatorii de la Caravana vor avea parte de sesiuni individuale de consiliere.

Toate intervenţiile din cadrul Caravenei sunt gratuite şi confidenţiale. Cei care au nevoie de un ajutor mai mare au mai multe servicii la dispoziţie: platforma online Alcohelp (www.alcohelp.ro), pagina de Facebook Alcohelp ALIAT, centrele de tratament ALIAT şi centrele AlcoInfo situate în cadrul spitalelor generale.

alcohelp

Cine beneficiază de www.alcohelp.ro?
Beneficiarii potenţiali ai programului Alcohelp sunt persoane din mediul urban şi rural, cu acces la Internet. Aceştia se împart în trei categorii: persoanele cu vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani (grup ţintă principal), adolescenții (14-18 ani), pentru care programul are funcție de prevenţie, persoanele de peste 44 de ani, pentru care platforma va funcţiona ca o poartă de acces în sistemul specializat de îngrijiri.

ALIAT este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, o asociaţie de profesionişti în sănătate mintală (psihiatri, psihologi, asistenţi sociali), fondată în 1993, care desfășoară activităţi în domeniul prevenirii şi tratamentului problemelor legate de consumul de alcool. În prezent, în ALIAT lucrează peste 20 de specialişti angrenaţi în diverse proiecte de prevenire şi tratament ale abuzului şi dependenţei de substanţe. 

Programul Alcohelp, aflat la a cincea ediție, este finanțat de Heineken, a ajuns în 85 de comunități urbane și rurale. Prin intermediul acestui proiect, peste 4.000 de persoane și-au evaluat consumul de alcool. O parte dintre cei care și-au identificat un consum abuziv și au ales să intre în programele de sprijin ale organizației ALIAT au avut rezultate concrete, reușind să își gestioneze cu succes consumul abuziv de alcool.

6 Comments

  1. Asta e articol platit? De ce nu e marcat?

  2. Cu alcoolul stau prost…as mai avea nevoie de ceva provizii:)…Cu alcoolemia…insa nu am fost depistat pentru ca pur si simplu nu mi-am masurat-o:)…cu alte cuvinte negutorul neprins e negustor cinstit:)

  3. @Gigi: Nu, nu e plătit.
    Am văzut o groază de oameni distruși de alcool, încât mi se pare utilă informația.

  4. Depinde de om si de psihicul omului, la anumite momente viata iti sa suturi pana te pune la pamant, depinde de fiecare persoana cum stie sa treaca prin astfel de pase. Nu neg, si eu am avut un astfel de incident, dar am pus punct, si punct a fost. Acum, sunt bautor ca un om normal, nu fac exces, si nu este o dependenta.

  5. Fac o treaba excelenta cei de la ALIAT si fac asta de ceva timp bun. Le urez mult succes si la mai mare !

  6. Buna! Pacat ca majoritatea oamenilor se afunda in acest viciu de care nu prea mai poti sa scapi o data ce l-ai inceput! Este foarte ingrozitor..

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close