Închide

Ce vrei să cauți?

Aproape 12% dintre liceeni vor să se facă actori

samsung elevi profesii
samsung elevi profesii

Acum aproape trei ani, un sondaj Samsung printre elevii de liceu din România arăta că 23% dintre ei vor să dea examen de admitere la facultați specializate în comunicare și relații publice.
O alegere stranie, date fiind numărul foarte mare de absolvenți ai unor asemenea specializări și locurile de muncă din ce în ce mai puține din presă și PR.

Anul acesta, Samsung a repetat sondajul, de data asta în cinci orașe din vestul țării (cea mai dezvoltată zonă după București) și surpriză!
Liceenii nu mai vor să se facă piariști și jurnaliști, ci avocați (15,4%) și actori (11,4%).
E drept și că peste 22% dintre ei ar alege meserii legate de IT:

samsung elevi profesii

Să vedem și care e situația defalcată pe sexe. Băieții vor să lucreze ca:

samsung profesii elevi baieti

Fetele vor să devină:

samsung elevi profesii fete

Cercetarea a fost realizată în perioada aprilie-iunie 2014, pe un eșantion alcătuit din aproximativ 4.000 de elevi de liceu, între 14 și 19 ani, din 15 licee de prestigiu din orașele Timișoara, Arad, Oradea, Baia Mare și Bistrița.
Aceasta are la baza răspunsurile acordate de elevi pentru Testul Self Directed Search sau Holland, un instrument de inventariere a intereselor vocaționale, utilizat în autoevaluare, printre cele mai relevante la nivel internațional în domeniul orientării vocaționale.

Mă abțin de la comentarii.
Dacă vreți să vedeți concluziile pe larg ale studiului rezultat din Caravana educațională Samsung Trends of Tomorrow, le găsiți aici: Studiu Samsung-elevii de liceu vor sa aiba propria afacere sau sa fie manageri

Articole populare Ultima luna

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    In Romania, actorii ca si jurnalistii = <>. Iar daca ajungi ca dupa terminarea studiilor sa-ti faci debutul ca actor intr-o reclama la bere sau covrigi e foarte posibil ca aia sa fi fost sansa vietii. In rest, locurile in teatrele de stat sunt blocate de multi ani, nu iese si nu intra nimeni. A fost o vreme cand mai toate generalistele aveau cel putin o telenovela sau un sitcom in productie dar din cauza saraciei „s-au dus” si timpurile alea.

Adaugă comentariu