Închide

Ce vrei să cauți?

Cum să iei Internet gratuit de la alții. Comunitatea Fon

Fon Romtelecom network
Fon Romtelecom network

Pe o planetă din ce în ce mai aglomerată și cu resurse din ce în ce mai disputate, vom trăi în viitor într-o societate în care împărți din ce în ce mai des diverse lucruri.
(De exemplu, la Berlin am văzut un proiect de aplicație care să ne permită să închiriem automobile când avem nevoie. Căutăm pe smartphone o mașină disponibilă în apropiere, primim un cod de deblocare, ne facem treaba și apoi lăsăm mașina unde vrem. Totul fără să mai trecem la vreun birou de închiriere auto.)

În acest sens, mi se pare interesantă intrarea Romtelecom în comunitatea internațională Fon, prin care conexiunile Wi-Fi sunt partajate între utilizatori.

Fon Romtelecom network

Cum funcționează:
Dacă ai Internet de la Romtelecom și router Huawei HG 658, activezi opțiunea de partajare Wi-Fi cu membrii comunității Fon, din MyAcount, de pe site-ul Romtelecom.
Ca să beneficiezi la rândul tău de de acces la Wi-Fi-ul altora, trebuie să instalezi pe smartphone sau tabletă aplicația mobilă din AppStore sau Google Play. Nu contează la ce operator ai abonamentul de mobil.
Astfel, ai acces gratuit la 13 milioane de hotspoturi din întreaga lume.

Harta punctelor Wi-Fi FonSpot și detalii găsiți aici.
E interesant de experimentat.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. As pune un router la mine in casa de la Romtelecom doar ca sa am eu acces cand sunt prin alte tari la net.

  2. #2 Comentariu nou

    Sistemul respectiv de car sharing exista de f multi ani si sunt zeci de retele de la care poti sa inchiriezi.

  3. #3 Comentariu nou

    Salut va rog frumos explicatim in cativa pasipe mailul meu cum si ce treb sa fac ca sa activez functia telecom-fon care sant pasii pe care treb sa-i urmez multumesc

Adaugă comentariu