Google Project Wings

Dronele civile sunt interzise, din motive de securitate, în Statele Unite.
Însă companii mari, ca Amazon sau UPS, care au de distribuit cantități uriașe de bunuri, fac un lobby intens pentru a primi dreptul să utilizeze propriile flote de drone.

Aceste aparate de zbor fără pilot sunt văzute ca o modalitate eficientă de livrare a coletelor, din depozit până la diverse adrese.

Google Project Wings
Drona Google în Australia.

Google a dezvăluit azi că divizia sa de cercetare cvasi-secretă, Google X (condusă de Sergey Brin), lucrează de doi ani la o dronă concepție proprie (Project Wings), pe care a și testat-o în Australia.
Drona Google a transportat diverse bunuri la ferme izolate:

Evident că este imposibil ca dronele să fie folosite drept curieri – roboți în aglomerările urbane (blocuri cu zeci și sute de apartamente).
Dar pentru America, cu suburbiile răsfirate și cu legi aspre împotriva celor care se ating de coletele poștale lăsate în fața ușii, sistemul ar putea funcționa.

1 Comment

  1. citeste aici o analiza pertinenta referitoare la livrarea cu drone. ele nu sunt o solutie universala pentru moment:
    http://logistic-specialist.ro/?p=342

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close