vslo

Mâine, 22 august, începe la Vama Veche ediția cu numărul 5 a festivalului de arte vizuale Vama Sub Lumini de Oscar 2014 (VSLO).
Este un festival, relaxat, al artelor – fotografie, film, teatru, muzică și durează o săptămână.

Fotografie: workshop-uri și cursuri de specialitate, expoziții și vernisaje ale unor artiști experimentați dar și ale debutanților care au participat la edițiile precedente ale festivalului.
Cursurile vor fi susținute de profesioniști ai fotografiei, recunoscuți pe plan național și internațional, care vor prezenta atât principii teoretice, cât și latura practică a fotografiei, iar fiecare sesiune va include și analiza lucrărilor  participanților.

vslo

Film: vor fi workshop-uri timp de șapte zile, proiecții de filme ale unor regizori români, precum Gabriel Achim (Visul lui Adalbert), Iulia Rugină (Raluca 1+1 si SINK), Nap Toader (Nunta în Basarabia), Vladimir Dembinski (Eclipsa), dar și vizionarea unor reportaje și emisiuni realizate de Carmen Avram, precum Lungul drum spre casa, Codrul frate cu străinul, Turma lui Ceaușescu și multe altele.

Workshop-urile dedicate filmului acoperă activitățile legate de crearea unui film, de la introducere în gramatica filmului, la bazele managementului de producție, găsirea locațiilor de filmare și selectarea actorilor, înregistrarea sunetului și a imaginilor, reglarea luminilor, editare și până la momentul final de proiecție a materialului realizat.

Lectorii care vor susține aceste cursuri sunt specialiști din România și din străinătate, recunoscuți atât pe plan național, cât și internațional, cu o experiență bogată în domeniile lor de activitate. Printre aceștia se numără: Thomas Diseth (Norvegia), Veaceslav Cebotari (Republica Moldova), Edi Schneider, Florian Stoica, Bogdan Petrașcu, Cătălin Cadan, Victor Tudor Popa și alții.

Teatru:  este o secțiune nouă a festivalului, cu două reprezentații, Iubitafizica, în regia Cristinei Andreea Ion, și O zi de vară,  spectacol regizat de Marcel Pop.

Muzică: concerte susținute de trupele Basska, Jazzybirds, Bosquito, Tiptil și alții.

Locurile unde se desfășoară festivalul: La Frontiera, Povestea Ceaunului, Expirat, Papa la Soni, Iron City și Plaja de carte.

Programul complet al festivalului: www.vslo.ro.

Vama sub lumini de Oscar 2014, ediţia a V-a, secţiunea fotografie este un proiect cultural finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Festivalul este organizat de New Ad Zone în colaborare cu asociația Visual Art, cu sprijinul Nikon.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close