Restaurant Zabaione

Poți invita pe oricine – musafiri veniți din țări mai pricopsite, parteneri de afaceri, diplomați, viitorii socri.
În fine, orice ființă pretențioasă pe care vrei să o faci să se simtă bine.

Cu Zabaione nu te faci de râs.
Restaurantul s-a înscris de ceva timp în plutonul restaurantelor cu specific italian din București, dar anul acesta și-a schimbat acționariatul și echipa, așa că dacă n-ați mai trecut de o bucată de vreme, veți găsi niște lucruri schimbate. În bine.

Zabaione a pornit cu câteva avantaje de poziționare: este situat central, în Piața Charles de Gaulle, într-o frumoasă vilă interbelică (lângă hotel Helvetia), iar arhitectul care l-a amenajat pare să se fi documentat pentru această lucrare nu la Instanbul, ci la Milano.
Interiorul este aerisit iar luxul discret:

Restaurant Zabaione

Restaurant Zabaione

Restaurant Zabaione

Chef-ul este român, dar cu experiență și ambițios:

zabaione chef

Știe să obțină consistența perfectă a unui risotto cu nero di sepia și pui de calamari topiți, se pricepe cum să amplifice aroma trufelor într-un piure de nu mai recunoști cartoful sau să potrivească cam grețosul (iertare!) foie gras cu prospețimea fructului de mango.

Anticipez întrebarea: prețurile?
Zic că sunt cinstite pentru calitatea oferită.
Câteva exemple: Lup de mare în stil sicilian sau Penne Arrabiatta – 21 de lei; Mușchi de vită cu foie gras și sos de vișine – 89 de lei; Maltagliati cu fructe de mare dulci-picante – 49 de lei.

Zabaione

Zabaione

Site-ul Zabaione este în construcție dar vă puteți informa deocamdată pe pagina de Facebook a restaurantului.

1 Comment

  1. Eu sunt un mare amator de bucatarie italiana…Ar trebui neaparat sa le fac o vizita…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close