Închide

Ce vrei să cauți?

Cum arăta prima cameră foto Canon

Prototipul aparatului Kwanon
Prototipul aparatului Kwanon

Canon sărbătorește 80 de ani de la lansarea primului aparat foto sub brandul său, numit Kwanon.

Arăta așa:
Prototipul aparatului Kwanon

Kwanon a fost primul aparat foto din Japonia cu obturator în plan focal de 35mm, produs sub formă de prototip în 1934.

Inginerii care au creat aparatul, l-au denumit după Kwannon, zeiţa budistă a îngăduinţei, sperând ca zeitatea să le arate bunăvoinţa ei în încercarea lor de a-şi îndeplini visul de a crea cel mai bun aparat foto din lume. Denumirea obiectivului aparatului, numit Kasyapa – după Mahakasyapa, unul dintre discipolii lui Buddha – îşi are şi ea originile tot în Budism. De asemenea, în partea de sus a aparatului era gravat Kwannon cea cu o mie de braţe.

KwannonÎn 1936, la doi ani de la crearea modelului Kwanon şi după nenumărate încercări şi erori, Canon lansează Hansa Canon, primul aparat comercial cuobturator în plan focal de 35 mm.

În 1959, Canon prezintă primul aparat SLR al companiei, Canonflex, urmat în 1961 de Canonet, un aparat rangefinder extrem de apreciat care a luat piaţa prin surprindere, stocul pentru o săptămână vânzându-se în doar două ore.
După aceste reuşite, compania a continuat să lanseze modele apreciate, precum F-1, un aparat foto SLR de 35mm de primă clasă lansat în 1971, şi AE-1, lansat în 1976, care a fost primul aparat SLR din lume dotat cu un microcomputer încorporat.

În 1987, Canon lansează EOS, primul aparat foto SLR din lume cu AF (autofocalizare) dotat cu un sistem de montură complet electronic.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu