Live Smart Samsung

O parte dintre funcțiile și aplicațiile smartphone-urilor sau ale televizoarelor inteligente conectate la Internet rămân nefolosite, poate pentru că ni se par complicate.
Avem nevoie de timp pentru a „digera” noile posibilități tehnologice care apar în avalanșă.

Samsung a avut o idee interesantă: să creeze o aplicație mobilă cu sfaturi despre cum să folosești electronicele Smart la maximum.

Sfaturile nu sunt date de specialiștii companiei, ci au fost adunate, printr-o aplicație Facebook, de la oameni obișnuiți (user generated content), care au explicat cum folosesc ei electronicele smart și avantajele acestora.

Au fost adunate astfel, de la utilizatori obișnuiți, peste 2.000 de idei despre cum putem integra cât mai eficient tehnologia în viața noastră.

Cele mai interesante sfaturi au fost incluse în aplicația „Live Smart 365” pe care tocmai am lansat-o”, a spus Mihaela Stănoiu, Marketing Manager Samsung România.

Aplicația Live Smart 365 poate fi descărcată de astăzi, gratuit, pe dispozitivele Android.

Live Smart Samsunglive smart samsung

Studiu Samsung: utilizatorii folosesc din ce în ce mai mult funcțiile SMART ale telefonului

În cadrul campaniei 365 de moduri de a trăi SMART, Samsung Electronics România a realizat un studiu* despre interesul pe care utilizatorii români îl au pentru produsele SMART și, totodată, pentru funcțiile SMART.

Principalele concluzii ale studiului:

 • Aproape jumătate dintre participanții la studiu (49%) spun că smartphone-ul lor este permanent conectat la internet, comparativ cu 42% în 2013.
 • Comparativ cu 2013, utilizatorii folosesc din ce în ce mai puțin funcțiile de bază ale telefonului și din ce în ce mai mult funcțiile SMART. De exemplu, 80% dintre participanți au menționat că folosesc cel mai des smartphone-ul pentru efectuarea apelurilor telefonice, comparativ cu 92% în 2013, iar scăderea se menține și în ceea ce privește SMS-urile. Crește, în schimb, comunicarea online și numărul de aplicații utilizate.
 • Dacă smartphone-ul este folosit intens în fiecare zi, tableta a devenitaccesoriul preferat al oamenilor în concedii sau deplasări: aproape jumătate dintre participanții la studiu (48%) au declarat că folosesc cel mai mult tableta în aceste situații, în afara casei, iar 45% dintre ei au descărcat între 6 și 10 aplicații în ultimele 3 luni.
 • Totodată, Smart TV-ul devine din ce în ce ce mai mult o sursă de informare și socializare pentru consumatori. 24% dintre participanții la studiul Live Smart au declarat că citesc ziare prin intermediul aplicațiilor online, comparativ cu 14% în 2013 și aproape o treime (30%) intră pe retelele de socializare direct de pe Smart TV.
 • Pentru a avea parte și de mai mult confort, divertisment și eficiență, 66% dintre deținătorii de Smart TV intervievați au încercat să își conecteze smartphone-ul sau tableta la Smart TV, comparativ cu 46% în 2013.
 • 70% dintre participanții la studiu au spus că ar utiliza la un nivel mai avansat device-urile Smart dacă ar primi sfaturi de utilizare adaptate activităților de zi cu zi.

*Studiul Live Smart a fost realizat în luna august 2014 pe un eșantion de 502 de respondenți, utilizatori de internet și de produse Smart, din mediul urban, cu venituri medii și mari.

samsung

Câteva exemple de funcții Smart la produsele Samsung

 • Aparatul de aer condiționat Triangle A3050 și mașina de spălat Crystal Blue, ambele capabile să se conecteze la rețeaua Wi-Fi de acasă, pot fi pornite și de pe telefonul mobil, de oriunde te-ai afla, printr-o aplicație mobilă.

samsung Crystal Blue

 • Frigiderul Food ShowCase are trei zone destinate diverselor tipuri de alimente și organizate astfel încât fiecare membru al familiei să găsescă rapid alimentele potrivite. De exemplu, mâncarea copilului are propria zonă de depozitare.
 • Aspiratorul robot NaviBot poate fi programat să facă singur curățenie.

samsung-navibot-

 • Membrii unei familii, chiar aflați la mii de kilometri distanță, se pot vedea și auzi prin intermediul aplicației Skype instalată direct pe SMART TV-ul Samsung.
  Televizorul devine astfel un video-telefon cu un sunet și o calitate a imaginii deosebite.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close