social media narcisism

Sau, mai corect spus, în ce fel ne-a modificat unora dintre noi Social Media creierul, dat fiind că nu toți suntem la fel și nu reacționam identic în relația cu acest mediu de comunicare.
Vezi unde te încadrezi:

social media narcisism

1. Social Media poate crea unora aceeași dependență precum drogurile sau alcoolul
Între 5 și 10% dintre utilizatorii de Social Media sunt complet dependenți de Internet și nu pot controla cât timp petrec pe rețele sociale, așa cum un alcoolic nu se poate opri după primul pahar. Nu este exclus ca rețele sociale să altereze aceleași zone din creier pe care le modifică și drogurile, responsabile de controlul emoțiilor, de atenție și de luarea deciziilor.
2. Afectează capacitatea de concentrare
Se spune că aceia care folosesc intens Internetul dobândesc capacități multitasking. Psihologii sunt de altă părere: unii dependenți de Social Media au probleme clare de concentrare. Capacitatea de memorizare scade de asemenea.
3. Narcisim
Conversațiile pe canalele Social Media cresc producția de dopamină, ceea ce ne determină ca online să vorbim mult mai mult despre cât de fantastici suntem, în comparație cu conversațiile face to face.

Și clipul cu toată povestea + o veste bună la final:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close