Închide

Ce vrei să cauți?

Ce vom găsi, în afară de telefoane, în magazinele Orange

orange homelive
orange homelive

Parcă ne-am cam săturat de abundența de concepte SF de gadgeturi și tehnologii spectaculoase prezentate de corporațiile tech, dar despre care nimeni nu știe când vor apărea pe piață, pentru că sunt în majoritate simple mișcări de PR.
Cele patru produse pe care vi le prezint au trecut de faza de prototip și le vom găsi foarte probabil și în România.

Săptămâna trecută, Orange Group, a prezentat la Paris, la convenția anuală Show Hello, aproximativ 20 de produse care vor fi lansate în următorul an în magazinele sale din Europa.

Strategia Orange este să-și completeze oferta de telefonie-internet-TV cu noi servicii bazate pe conceptele de Internet of Things și casă inteligentă.
Sunt produse încercate și de alte companii, dar operatorul francez are avantajul că le poate împacheta la prețuri convenabile cu serviciile sale de date.

Orange Homelive – cea mai convenabilă soluție de casă inteligentă

Peste două săptămâni va începe vânzarea în Franța (și apoi și pe celelalte piețe, posibil și în România) a soluției de casă inteligentă Orange Homelive.
Prețul abonamentului este foarte bun: 10 euro pe lună.
Cum funcționează: instalezi pe telefon sau tabletă o aplicație prin care supraveghezi de la distanță securitatea locuinței și reglezi (manual sau automat) temperatura sau lumina.

orange homelive

Pornești de la un pachet de bază (cost 79 de euro) care cuprinde un detector de mișcare, unul de deschidere a ușii/ferestrei și un detector de fum conectate la rețea și care îți trimit alerte în caz că în locuință se întâmplă ceva nedorit.
La acest pachet poți adăuga termostate pentru calorifere, detectoare de inundație, prize inteligente, camere video, sirene.

Scenarii.
Să spunem că vrei să te trezești la 7 dimineața. Poți programa ca veioza cuplată la priza inteligentă să se aprindă progresiv la 6.55 iar dacă afară temperatura a scăzut sub 16 grade, caloriferele să pornească la 6.30 și să ridice temperatura în casă la 21 de grade.
La fel, dacă știi că te întorci acasă la ora 19.00 poți programa caloriferele să se încălzească la 18.30.
Posibilitățile de automatizare a locuinței sunt mult mai multe: reglarea aerului condiționat, ridicarea/coborârea jaluzelelor etc.
Nu trebuie să fii client Orange pentru a comanda Soluția Homelive.

Yummypets – dispozițiv de monitorizare a cîinilor și pisicilor

yummypets OrangePeste 10 milioane de câini și pisici se pierd în fiecare an în lume și putem vedea pe Facebook, de exemplu, cât de disperați sunt stăpânii și prin ce suferințe trec (nu râdeți, vă rog! :).
La începutul anului viitor, în magazinele Orange din Europa va apărea colierul Yummypets.
De dimensiuni mici, se atașează la gâtul animalului care poate fi astfel localizat prin GPS (afară) și prin Bluetooth (în interior) pe smartphone și tabletă, datorită unei aplicații valabile pe iOS și Android.

Yummypets este totodată un dispozițiv multimedia care trimite alerte pentru vaccinări și tratamente, plus acces la o rețea socială dedicată pet-urilor cu diverse informații.
Prețul nu a fost comunicat.

Un clip de prezentare:

Homepoint – centru multimedia pentru casă

Va fi lansat în Franța până la Crăciun și în celelalte țări progresiv, anul viitor.
Homepoint (cutia neagră din imagine), creat de Orange, funcționează prin intermediul unei aplicații pentru smartphone/tabletă valabilă pentru iOS și Android iar modul de operare promite să fie foarte simplu.

Funcțiile Hub-ului multimedia Homepoint:
– partajarea conținutului digital (foto, video, audio, documente) între telefoanele, tabletele, computerele conectate wireless la Homepoint
– acces temporar și securizat pentru oaspeți la rețeaua Wi-Fi
– trimite muzica de pe telefon sau tabletă pe sistemul de sunet din casă
– poți vedea pe telefon și tabletă ce conține un stick USB sau un card de memorie conectat la Homepoint
– încarcă telefoanele prin USB sau prin inducție (modelele compatibile, evident)
Prețul va fi, după unele surse neoficiale, în jur de 80 de euro.

orange Homepoint

 Tricoul cu microsenzori pentru sportivi

În prima jumătate a anului viitor, va apărea în magazinele Orange tricoul pentru sportivi, D-Shirt.
Realizat împreună cu cercetătorii de la Cityzen Sciences, tricoul are inserați în țesătură micro-senzori care înregistrează ritmul cardiac, poziția GPS, viteza, temperatura, altitudinea.
Un transmițător detașabil (pentru ca tricoul să fie spălat în siguranță) înregistrează aceste date și le trimite prin Bluetooth unei aplicații pentru smartphone.

Orange D-shirt

Serviicile de monitorizare a activității sportive sunt numeroase și deja banale, dar tricoul D-shirt vine cu avantajul că nu mai trebuie să ai telefonul cu tine atunci când alergi, de pildă.
Poți să descarci datele când ajungi acasă.
Un clip demonstrativ, aici.
Prețul nu a fost comunicat deocamdată.
(Va urma.)

Citește și „Cum vor arăta magazinele Orange din România”.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu