Sony World Photography Awards

Organizatorii Sony World Photography Awards, una dintre cele mai prestigioase competiții de fotografie, alături de Sony România, pornesc de astăzi în căutarea celui mai bun fotograf din România.

Sony World Photography Awards
© Vlad Eftenie, România, Câștigător, Low Light,
Sony World Photography Awards 2014 Open Competition

Evenimentul Sony World Photography Awards vrea să creeze o comunitate formată din cei mai talentați fotografi din întreaga lume.
Vrem ca numele lor să fie recunoscut pe plan mondial și să devină o sursă de inspirație pentru toți pasionații de fotografie din România aflați încă la începutul carierei lor  – spune Scott Gray, Managing Director World Photography Organisation

Concursul Romanian National Award se adresează tuturor fotografilor români, iar aceștia se pot înscrie gratuit pe site-ul www.worldphoto.org.
Fotografii pot participa la oricare dintre cele zece categorii ale competiției, urmând ca juriul să aleagă o singură fotografie care îi va aduce câștigătorului șansa de a-și vedea portofoliul expus pe plan internațional, cu recunoaștere din partea comunității internaționale de fotografie.

Competiția Open cuprinde 10 categorii:

 •     Architectură
 •     Arte și Cultură
 •     Conceptual
 •     Low-light
 •     Natură & Faună sălbatică
 •     Panoramă
 •     Oameni
 •     Zâmbete
 •     Instantaneu
 •     Călătorie

Câștigătorul Romanian National Award va fi anunțat pe 18 martie 2015 și va fi recompensat cu cel mai nou echipament Sony, iar următorii doi clasați vor primi premii speciale.
Toți cei trei fotografi își vor putea expune creațiile alături de cele ale fotografilor profesioniști la nivel mondial în cadrul Expoziției Sony World Photography Awards 2015, care va avea loc în Londra între 24 aprilie și 10 mai. De asemenea, operele vor fi expuse și pe site-ul www.worldphoto.org.

În fiecare an, Sony World Photography Awards celebrează cele mai bune opere ale fotografiei contemporane internaționale. Participanții în competiție se pot înscrie la următoarele categorii: 15 categorii profesionale adresate fotografilor experimentați; 10 categorii deschise entuzaiștilor în fotografie; competiția Student Focus ce se adresează studenților la fotografie cu vârsta cuprinsă între 18 și 28 de ani; categoria Youth Competition, adresată fotografilor sub 20 de ani.

Câștigătorul Romanian National Award va fi ales în urma analizei tuturor fotografiilor înscrise de români în competiția Open din cadrul Sony Word Photography Awards 2015.

Competiția se va încheia pe 5 ianuarie 2015, urmând ca fotografiile înscrise să fie analizate inițial de un comitet preselectat al World Photography Organisation. O ultimă evaluare va fi realizată de un juriu a cărui componență o include pe Astrid Merget, Creative Director World Photography Organisation.

3 Comments

 1. Si unde mai exact pe site-ul lor se fac inscrierile ca eu nu am gasit nimic, mai lasiti un link direct. Sau uploadezi imaginez pe contul tau si apoi o trimti unde ?

 2. Buna ziua, Catalin. Iti multumim pentru interesul manifestat pentru competitia de fotografie Sony National Awards.
  Pentru inscriere, te rugam sa te inregistrezi pe pagina web a World Photography Organisation accesand link-ul urmator si apasand butonul “Enter competition”: http://bit.ly/1gK3Oga

 3. ok si presupun ca odata ce te uploadezi imaginile acolo intri automat si la national award nu ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close