Închide

Ce vrei să cauți?

Cât câștigă vloggerii români pe Youtube

george buhnici youtube
george buhnici youtube

Prin 2009-2012 apăreau o mulțime de articole despre cât câștigă bloggerii și erau pomenite cifre interesante 🙂
(Multe legende și jurnaliști care înghițeau pe nemestecate ce auzeau.)

În realitate, apreciez că (să-mi spuneți dacă greșesc) maximum 50 de bloggeri din România câștigau mai mult de 50 de euro/lună, iar dintre aceștia doar vreo cinci-șase puteau să se laude că trăiesc decent din ceea ce scriu, adică au venituri medii de peste 1000 de euro pe lună.
(România e totuși o țară fericită din acest punct de vedere; am vorbit  de-a lungul timpului cu câțiva bloggeri din țările vecine și m-au considerat probabil mitoman când le spuneam că poți câștiga câteva sute de euro pe lună din această activitate – și asta deoarece bloggerii respectivi, în afară de produse de teste,  nu primeau niciun ban din advertising.)

De anul trecut au început să apară legendele cu veniturile vloggerilor. Atenție, nu vorbesc despre contractele de promovarea încheiate în România cu diverse branduri, ci despre veniturile din reclamele afișate de Youtube pe clipurile respective.

Lumina a venit de la George Buhnici, care a publicat o captură cu traficul canalului său de Youtube în ultima lună:

george buhnici youtube

Așadar, 1,2 milioane de vizualizări i-au adus 368 de dolari.
Vă las pe voi să trageți concluzia, spun doar că dacă investiți timp și energie în videoblogging, v-aș recomanda să alegeți limba engleză.
Piața de limba română este nesemnificativă, cea mondială fiind, evident, uriașă.

9 comentarii Adaugă comentariu

 1. pai e bine.

  De obicei se da 100 de para la 1 milion de afisari.

  Youtube tace, zice sa o bagam sub pres ca recompenseaza ei.

  In rest producem continut pentru nimeni, ca nici in spatele camerei nu e nimeni care sa filmeze. Ca nu face nimeni asta gratis 🙂

 2. #2 Comentariu nou

  Inca ma mir ca mai exista google adsense in era adblock/no script.

 3. acum depinde si pentru ce faci vlogging

  brandin personal, vanzare produse, awareness…

  YouTube monetizeaza prin AdSense, si de aici toata chestia: daca esti interesant, lumea nu da click pe reclama… daca esti neinteresant nu generezi afisari, adica mai putine reclame, mai putine clicuri, mai putini bani

  a vlogui sau a nu vlogui, asta-i intrebarea…

  personal as vlogui daca asta ar ajuta la un upsell, ca sa vand ceva mai valoros mai bine, mai usor, mai scump (un curst, un tutorial, un CEVA mai tangibil)

  !!! atentie: pentru cei care vor sa faca vlogging totusi, reclamele AdSense sunt contextuale, adica se „inspira” din textele de pe langa ele, si daca vrei sa faci bani din vlogging ar trebui sa cauti cuvinte cheie in Google, vezi daca sunt reclame AdWords si abia apoi faci videoclipul, ii faci frumos un transcript care sa contina cuvinte cheie potrivite si apoi ii faci optimizarea SEO suplimentara

  ar mari sansele de monetizare si pe RO, iar pe international nici nu se mai pune problema 🙂

 4. Depinde si ce target ai: ăsta e contul meu http://cl.ly/ZYIK

 5. Da sunt de acord,dacă mizezi pe engleza ai ceva șanse,în rest sa-i întrebam pe cei de la google de ce nu plătesc asa bine pentru limba romana…Poate ca deja limba noastră-i o comoara…de ad-sensuri…uitata 🙂

 6. Da, depinde mult si target-ul. Eu pentru 965k vizualizari 1300k minutes watched am primit $250.
  Alta realitate personala de pe contul meu: pentru 100k de vizualizari am primit $10 intr-o saptamana iar in saptamana viitoare, pentru tot 100k am primit $25. Contul este doar cu filmari personale din trafic – deci ce s-a intamplat de acelasi tip de vizitatori mi-au generat venituri destul de disproportionate de la o saptamana la alta?

 7. Crezi ca un blogger roman poate avea impact in Romania, daca locuieste in afara ei?

 8. Orice advertisez roman plateste putin si la adsense si pe youtube

 9. #9 Comentariu nou

  Intr-o lume in care te filmezi si internetul e la mare vedere sa faci 400 euro intr-o luna din incarcarea unor videoclipuri nu mi se pare putin. E un job nu o afacere. Asa ca ar trebui tratat ca atare. Si e in funcite de cate minute s-au uitat. Poate sa aiba si mai putine vizualizari si venituri mai mari. Daca tot te-ai uitat la stream puteai sa dai si celalalt print screen unde arata vizualizari mai putin si 407 euro venit. Eu zic ca se merita mai ales daca ai echipament … unde dupa cum vezi iti scoti investitia in timp. Postul tau e mai mult descurajator … cine are timp si pentru un al doilea „job” youtube poate fi o solutie.

Adaugă comentariu